måndag, juli 31, 2006

Tillfälligt avbrott (i semestern)

Får rapporter om att en viss overheardinNY numer har börjat kopiera Tjuvlyssnat och numer använder tumme-systemet för att betygsätta inläggen. Inget dåligt betyg. Fast det var väl det minsta vi kunde göra för Mr Friedman efter allt han gjort för oss. Åter till semestern...

måndag, juli 24, 2006

For now, just let´s say I love you..

En veckas festande tar hårt på kroppen. Särskilt om det sker i Stockholm. Därför tar jag nu semester. Bloggen kommer tillbaka i storartad stil nästa vecka.

torsdag, juli 20, 2006

Maratonvecka

Är inne på en gå-ut-varje-kväll-vecka. Nu har jag fått sällskap av lite av kompisar från Göteborg, så ikväll gällde hela gå runt på alla ställen grejen. Har varit hektiska tjuvlyssnat-dagar, den nya designen blev i princip slaktad i kommentarerna så vi var tvungna att göra en snabb make-over. Nu ser det riktigt fräscht ut, återstår lite små ändringar här och där. Har för övrigt dragit igång det diskrimineringsprojekt som jag planerar att sätta igång under hösten, genom att göra vissa nödvändiga förberedelser. Även om uppmärksamheten med Tjuvlyssnat är helt fantastisk (hörde att en pastor (!) hade använt en tjuvlyssning i sin predikan i helgen), så vill jag gärna göra någonting som gör skillnad. Ok, lät som en kliché. Nu återgår jag till maratonvecka, höjdpunkten är imorgon; Legendariske saxofonisten Maceo Parker på Skeppsholmen, och därefter hiphop´s finest, Kanye West. Missa på eget bevåg!

måndag, juli 17, 2006

Exklusivt: Tjuvlyssnat byter form

Det ska ändras snart, men jag brejkar nyheten här: Tjuvlyssnat har inlett ett samarbete med Feber, som även har hand om Buzz. Ni kan ta en smygtitt på tjuvlyssnat.feber.se
Detta är första utkastet och det kommer att bli snyggare om någon månad, när semestern är slut. Mer info följer...

söndag, juli 16, 2006

It´s always the religious guys..

Där fick jag av Boateng för att jag la upp en taskig bild. Fast vad skulle jag ha förväntat mig. Han ville väl inte avslöja det innan Rit-Ola fick kommentera. Lita aldrig på en mans ord. Särskilt om han är starkt troende. Kristna (eller andra troende) utan självdistans undanbedes i kommentarboxen.

Silly season


Träffade Derek Boateng i Solna för någon timme sen och han säger att han stannar i AIK. Såvida han inte ljög mig rakt upp i ansiktet så är det Zlatanbladets andra miss på några dagar. Snacket om att Zlatan är klar för Inter är ett rent påhitt. Inters förstaval är Luca Toni och ingen annan. Och jag ser inget som ska stoppa det köpet, nu när Fiorentina ser ut att åka ner till Serie B. Jag förutspår att Juventus fifflar till sig ett lindrigare straff och ser till att låna ut så många spelare som möjligt. Zlatan vill nog främst till Real Madrid. Det vill inte Capello som lär ha tröttnat på divalaterna. Dessutom har Capello där återförenats med ett annat problembarn, Antonio Cassano, som han nu kommer att få pli på. Cassano gör minst 20 mål denna säsong, kom ihåg vart du läste det först. Då finns det inte så många klubbar kvar för Zlatan att gå till. Det enda alternativet som jag ser det är Milan. De har sålt Scheva och kommer att spela kvar i Serie A, om än med ett poängavdrag. Zlatan gillar Inter sen Ronaldo-eran så han är nog väldigt sugen. Fast frågan är hur Playboyen Roberto Mancini ska kunna tygla Ibrahimovic när inte ens uberfadern Capello klarade av det. Låt cirkusen starta. Stekigt kort förresten.

onsdag, juli 12, 2006

Bloggskandal: Bloggtoppens bluffsiffror

Detta är ett Damon-exclusive, live from Hornstull:

Jag har ett tag misstänkt att något står fel till på Bloggtoppen. Enligt deras topplista så räknar man antalet unika besökare per vecka. Det har känts svårt att acceptera att "Engla´s Showroom" haft över 50.000 besökare per vecka. Inget ont om henne, men någon måtta får det vara på rosa modebloggars popularitet.

Så jag samkörde tjuvlyssnats siffror på Bloggtoppen med de siffror vi får från Google Analytics. Enligt Bloggtoppen så hade vi förra veckan drygt 200.000 besökare. Den verkliga siffran, från det rätt pålitliga Analytics, var uppemot 40.000! Bloggtoppens siffror var inte bara fem gånger större, de var också något större än antalet totala sidvisningar. Simpliferat kan man säga att varje gång du surfar runt på en sida, registrerar de antalet sidvisningar som unika besökare. Så i verkligheten har inte t.ex. Engla mer än ca 10.000 besökare per vecka. Detta är en ljus natt för mänskligheten.

Det här har kanske varit känt inom bloggvärlden, men i såfall är det märkligt att problemet inte åtgärdats tidigare. Nu är det ju inte alls säker att det är så de räknar heller. Men det är av sekundär betydelse! Siffrorna är bananas. (Försök låt bli Gwen Stefani-grejen här, jag vet det är svårt).

Så nu har jag anmält Tjuvlyssnat till Bloggportalen och redan på 10 timmar har vi klättrat upp på en åttonde plats. Inte illa!

tisdag, juli 11, 2006

Tjuvlyssnat i bokform

Nu är det definitivt på gång! Vi har ett schysst bokförlag och har diskuterat royalties, upplägg m.m. I dagsläget ser det ut som om vi kan ha en bok klar till januari. I veckan ska vi börja strukturera boken, och det får bli mitt sommarjobb närmaste veckorna. Man ska inte klaga.

Är det någon som vet hur många procent royalties man kan förvänta sig av en sån här bok, och hur mycket man kan kräva i förskott så mottar jag gärna den informationen, helst på mejlen.

måndag, juli 10, 2006

Lets get down to business

I bolagnämndsmötet nästa vecka ska vi diskutera nya namn till ordförandeposten i Frescatihallen AB. Den avgående ordföranden Mikael Söderlund (m) ska tydligen ha gjort ett bra jobb, även om han var inblandad i den pinsamma planka.nu-affären. Det finns önskemål om någon politisk aktiv, så jag har funderat lite på vem som skulle kunna passa i rollen. Eller funderat och funderat, jag har surfat runt lite för att få inspiration. Först tänkte jag att det kanske är lika bra att vi har någon från högerledet eftersom Alliansen vinner riksdagsvalet (med 53% av rösterna), men sen kom jag tänka på att moderaternas biltullsmotstånd nog kan sänka dem i Stockholm, och det dessutom nuförtiden sitter en vänsterallians inom SUS. Så med tanke på att Mikael är en svensk högerman, så har jag letat efter en utländsk kvinna som är icke-höger. Och jag fick två av tre. Karin Gustafsson sitter med i kommunstyrelsen, och är passande nog suppleant i AB Stockholm Globe Arena (eller det kanske är ett försvårande, jag måste forska i saken). Hon är gammal SSU.are och spelar badminton på sin fritid. Nej, ok hon spelar inte badminton, men det måste jag också ta reda på. Självklart var jag tvungen att kolla upp skandaler och hittade det här och det här. Men sommaren 2006 känns det rätt lugnt. Jag ska föreslå henne så får vi se vart leder. Kan bli riktigt bra det här!

lördag, juli 08, 2006

Tjuvlyssnat rejects

Vi får ju in en hel del tjuvlyssningar, och vissa håller inte måttet, vissa är gamla skämt och några låter rent påhittade. Men så finns det de som ligger på gränsen, men som raderas av diverse skäl, eller som en av oss inte gillar och tar bort. Jag tänkte framöver bjuda på några som jag tyckt varit intressanta, men som inte publicerats på sidan. Den första blev publicerad i någon timme, men blev sedan borttagen av Gloria som inte tyckte att den höll klassen. Själv tyckte jag att det var en stenhård replik:

"All motion gjorde honom väldigt fyndig"

St:Eriksgatan/Fleminggatan

Trängd cyklist (till trängande bilägare): Jaså?! Och vet du vad jag tycker om din S-U-V? S-U-G min K-*-K!

fredag, juli 07, 2006

Stuck in the middle

Från nästa vecka (läs efter fotbolls-VM) ska jag börja blogga lite mer seriöst. Men innan det måste jag fortsätta på samma tema som föregående post. Var ute i onsdags och hamnade på Riche en kort stund. Såg Bloggudfadern Sigge Eklund i baren, och skulle gå fram och snacka bloggar när jag insåg att jag hade hamnat i ett mellanläge. Mitt nyktra jag är väldigt social. Mitt onyktra jag är påträngande. I vilket fall, har jag ändå väldigt lätt för att snacka med folk. Men du vet när man hamnar i mittläget; Man har druckit men inte blivit onykter och det känns som om alla andra är fulla utom du. Och du dricker mer, men det hjälper inte. Så du är i ett tillstånd där du inte riktigt vet vart du befinner dig. I Nykterland eller Fylland. Och så blir du osäker, och du vågar inte prata med folk. Och kvällen är dömd att misslyckas. Fast iförsig jag kan tänka mig hur snacket gått om jag

1. Varit nykter: "Tjena Sigge. Jag driver en blogg, jag vet inte om du har hört talas om den...Bla bla bla. Jaha, är det sant? Bla bla bla. Ok, ha det bra! Tja!"

2. Varit mindre nykter: Tja! Du har ju blogg. Jag har också en blogg. Varpå vederbörande ler artigt och vänder sig om.

Har f.ö. flertalet gånger fått frågan om jag använt Tjuvlyssnat som raggninsknep någon gång. Och svaret är ett fet NEJ! För det första, vilken tjej skulle tycka att det gjorde mig mer het, för det andra skulle jag inte vilja ha en tjej som faller för sleaziga lines. Det har snarare skrämt iväg en del tjejer på fester när någon har nämnt det. Folk har en tendens att inte vilja stå närmare än, om de är rädda att bli tjuvlyssnade på. Fast fester är iförsig ett grymt ställe att tjuvlyssna på. Så passa dig...

måndag, juli 03, 2006

Sweet Sixteen

Man blir tydligen aldrig för gammal för att stå utanför "Spy bar" och spy en lördagsnatt. Och nästa sekvens är när man vaknar upp med kläderna på i sängen, och alla timmar emellan är svart. Det här hände..eh..en kompis till mig i helgen. Helt sant!

Don´t cry for me Argentina


De senaste åren har jag haft Argentina som fotbollslandslag. Det faller sig naturligt när man är interista. Inför VM så krossades mitt Argentinahjärta när Pekkerman inte tog ut Javier Zanetti. Han är för Interfans milt sagt en gud. I en tid av klubbhoreri, har han motstått massvis med pengar från exempelvis Real Madrid, för att vara en evig loser i Inter. Än större respekt har han fått genom sitt engagemang för mindre lyckligt lottade människor.
Vid sidan av plan har han arbetat mycket ideellt och bl.a startat Fundacion Pupi, som hjälper utsatta barn i Argentina. Jag hjälpte organisationen att samla ihop några tusen, genom att sälja plastarmband, i vintras. Du förstår poängen. Jag älskar killen.

Därför var jag tvungen att förbanna det Argentinga som sprang ut på plan i premiärmatchen. Trots att Cambiasso, Burdisso och Julio "El Jardinero" Cruz var med i truppen var det inte samma sak. Det faktum att Javier Zanetti, även kallad "Il Capitano" av Interfansen, fortfarande är kanske världens bästa högerback, med fantastiska offensiva räder, gjorde inte saken lättare.

Därför höll jag stenhårt på Tyskland i kvartsfinalen. Som för övrigt tränas av en gammal Interspelare, Klinsi. Och jag skrek när Cambiasso missade straffen. Det skulle jag inte ha gjort. För nu verkar Esteban nått kulmen i en fet depression, som tydligen hade påbörjats för ett par månader sen.

Och nu vinner Tyskland VM, det har jag åtminstone pengar på. Fast mitt hjärta slår för Figo och Portugal, även om deras filmningar kan gå mig på nerverna. Men mest slår mitt hjärta för killen på bilden (inte han till vänster). Där snackar vi någon som aldrig kommer vinna något. Förutom hjältestatus.

Edit: Har gjort en exklusiv undersökning som visar att alla mål som Argentina släppte in detta VM kom genom högerkanten. Vilket bevisar Pekkermans dårskap. Nästan.
Bloggtoppen.se