torsdag, augusti 17, 2006

Bloggpaus

Det har varit dåligt med uppdateringar på denna blogg, och nu måste jag ta en ny paus, p.g.a. en omtenta (yes I´ve been naughty). Den 4 september gör jag en nystart och ska se till att den här bloggen blir en keeper, med en härlig blandning av politik, fotboll, tjuvlyssnat, mode, och annat som är intressant att diskutera. Tills dess tycker jag att ni ska besöka min nya vän i bloggvärlden. Hon heter Hanna och driver en riktigt cool blogg. Om två år så basar Hanna över dörren på Spy bar och är den nye Karin Winther. Som tur är har jag hunnit knyta henne till tjuvlyssnat, där hon hjälper oss med ett projekt, så förhoppningsvis släpper hon mig förbi kön.
(Ok Hanna, få inte hybris nu om du läser det här). (Eller jo förresten få det).

tisdag, augusti 15, 2006

Dagens reklamkupp

Blev riktigt förbannad precis, när det visar sig att en tjuvlyssning troligen är inskickat av en PR-byrå som hjälper företag att nå ut till ungdomar. De heter Dist kommunikation och har en hel del stora kunder. Har god lust att lägga ut deras telefonnummer på Tjuvlyssnat och låta de bli nedringda av alla sköna typer som hänger där. Lockande. Men får väl ta det som ett pro. Har tagit bort länken nu, men de har även lyckats få in den på Buzz. Skickade ett mejl till hotmail-adressen, där han svarade i stil med "Oj, har jag blivit tjuvlyssnad på? Konstigt, men det händer väl oss alla". Nu är det krig suckers! Eller så går jag till F12 och dansar lite i stället. Orka bry sig.

Edit: Måste förtydliga att det är sajten http://minmikro.info som jag syftar på. Den har börjat sprida sig runt på Internet nu. Jag misstänker att de gör jobbet för Whirlpool. Men jag är inte 100. Ska forska lite i det hela när jag får tid.

måndag, augusti 14, 2006

Zlatan & Hernan











Detta är en fantastisk bild.

Zlatan Ibrahimovic och Hernan Crespo i samtal på träning. Igår såg jag en bild på Zlatan sittandes i VM-hjälten Fabio Grossos bil på väg från stadion. På väg till hotellet och flickvännen. Det finns fortfarande många frågetecken kring värvningen av Zlatan. Hur ska mjukisklubben Inter hantera divan? Hur kommer Zlatans faderskap påverka hans spel? Och innebär detta att hästen Adriano säljs till Real Madrid när Milan köper Ronaldo? I nuläget verkar främst Martins vara på väg bort från klubben. Han är just nu fjärde val och jag tror att han gör bäst i att packa. En vindsnabb spelare med absolut noll bollkontroll.
Hela apparaten med vår supporterklubb Nerazzurri Svedesi har dragit igång. Vi kan mycket väl bli den viktigaste supporterklubben i Sverige för ett utländskt lag i år. Kan f.ö. tipsa om Zlatans presentationsvideo som finns
här. Rolig blandning av knackig engelska och ännu knackigare italienska. Dags att skicka den mannen på IFI (Italienska för invandrare). Men han är på gott humör. Förhoppningsvis håller det i sig längre än vanligt.

söndag, augusti 13, 2006

Damon vs. Göran - Rond 1

Fick ett samtal i fredags av Anna-Maria på SVT. Hon undrade om jag ville ställa upp i en av partiledarutfrågningarna inför valet. Jag skulle få chansen att debattera frågan också. Och även om det naturligtvis är lockande så känns det ganska fjuttigt. Jag skulle gärna ställa upp i ett debattprogram, men en fråga handlar inte om särskilt många minuter och det känns som att jag inte har så mycket att vinna på det. Fast det kan vara bra medieträning. Men då vill jag vara väldigt påläst och det ska vara en fråga jag brinnar för. Integration känns som en kliché men är det som står mig närmast om hjärtat just av förklariga skäl. Skulle även tänka mig att driva en fråga om jämställdhet, men den frågan sköter nog många andra bättre än mig. Jag har några dagar på mig att tänka. Får se. Det enda jag vill ha fokus på inför hösten är mitt lilla diskrimineringsprojekt, inte att jag råkade svära åt Göran Persson i direktsändning.

torsdag, augusti 10, 2006

Zlatan till Inter

Måste säga att även om det har varit på gång ett bra tag så är det lite chockartat att se Zlatan i intertröjan. Den första tanken är att jag mår illa bara jag tänker på alla ovärdiga som ska springa om kring i min kära Intertröja. Samma idioter som började hålla på Inter enbart för att Ronaldo signades, eller den turkiska eran med Emre&co. Medgångsfans kommer och går. Och nu när man som stoltast kan bära huvudet högt och se ner Juventus och Milan, så ska alla andra springa i Intertröjan och leka supporters. Men fint. Tröjan är er. Själv skulle jag aldrig få för mig att ta mig på tröjan. En riktigt supporter låter spelarna bära tröjorna och stoltserar med plagg från den egna supporterklubben. Inga julgranar här inte.

Men det finns en del positiva saker. Intresset för Inter kommer att stiga enormt i svensk media, vilker leder till massvis med Interartiklar och Intermatcher på TV. Vår supporterklubb, Nerazzurri Svedesi, där jag sitter som revisor, kommer få massvis med nya medlemmar, vilket troligen kommer göra oss till den största Interklubben utanför Italien (idag är vi nummer två i världen). Precis tillbaka från semestern (läs festturné), måste fundera lite till på det här. Detta betyder antagligen att Adriano försvinner. En jättebebis mot en annan. Zlatan och Adriano kommer inte att kunna spela tillsammans. Ingen är en äkta måltjuv. Frågan är sem som har störst ego. Troligen Zlatko. Och priset var alldeles för högt. Men Mister Morattis specialitet har alltid varit olja, aldrig fotbollsaffärer.

Detta kommer också göra att mina artiklar på Svenska Fans kommer att läsas av betydligt fler människor. (Juat nu ligger mitt rekord på 5.000 läsare). Och det är ju precis vad fotbolls-Sverige behöver. Mer Damon.

PS. Jag fick alltså fel om båda sakerna gentemot Aftonbladet. Jag står här borta i skamvrån om någon vill mig något.
Bloggtoppen.se