söndag, oktober 29, 2006

Sveriges mest länkade blogg

Superlativen fortsätter, och jag ber om ursäkt om det blir tjatigt, men på Knuff så har topplistan gjorts om och man kan se hur många bloggar som totalt länkar till en viss blogg, och Tjuvlyssnat är f.n. överlägset med 380 länkningar, med den trevlige Ali Esbati på andra plats med 147 länkningar.

Har dessutom glömt skriva att boken nu är klar och inskickad till bokförlaget, jag har firat detta två dagar i rad nu. Vi har även haft en pressfotografering, som var rätt jobbig, då det tog en evighet att få det rätta ljuset. Tydligen blockerade Glorias hår ljuset, så att jag blev utan. Resultatet kommer nästa vecka, härligt photoshoppad hoppas jag.

Boken kommer ut i januari, och jag kan avslöja att en mycket känd bloggare har skrivit förord. Gissningsleken kan börja...

Märklig tjuvlyssning

Den här tjuvlyssningen var jag riktigt skeptisk till att publicera. Om nu Henrik Schyffert & co har köpt ut sprit åt dem, lär det bli rubriker, men troligen hittar hon på, så som många fjortisar gör. Mejlade tjuvlyssnaren och fick lite svar, ska nog mejla tillbaka och kolla om hon hade en spritflaska. Får även se programmet ikväll.

Edit: Scenen var tydligen bortklippt från programmet, men finns på nätet här, där Schyffert dementerar hela grejen. Är nog ganska troligt att fjortisen hittar på, finns ingen anledning att ge bort spriten, men skulle vara ganska komiskt att göra det bara för att. Gjorde lite screenshots för att visa att vi fick in tjuvlyssningen två timmar innan den lades upp på Schyfferts Myspace kl 10.37 Torsdag den 26 oktober. Dock kan den väl kanske ha varit upplagd på någon annan sida tidigare.

lördag, oktober 28, 2006

Tjuvlyssnats galna siffror

Vi finns nu med på den officiella listan över antal unika besökare per vecka här. Vi är i princip lika stora som Stureplan.se och city.se, det är helt absurt. Den första är väl en av de mest kända sajterna i Stockholm överhuvudtaget, alla kollar in där någon gång, och den andra är en tidning med 600.000 läsare. Vi är även större än t.ex. NRJ. Dessutom börjar de tunga annonsörerna att ramla in. Undrar om 100.000-gränsen är helt omöjlig...

tisdag, oktober 24, 2006

Summering av Popagandaproblemet

Ni som missat den härliga diskussionen om Popaganda, klicka här. Min enda åsikt har varit att beslutet att ta bort "svart" musik, utesluter en hel del studenter på campus. Många av dessa har annan etnisk bakgrund, och det finns inte ett särskilt stort likatecken mellan blattar och indiepop. Jag är ett undantag och gillar personligen både indiepop pch Popaganda (vet inte hur många gånger jag måste tydliggöra detta), det ENDA jag säger är att kårens festival bör rikta sig till alla och inte enbart till en viss grupp. Den som tycker att det är för mycket begärt kan inte kalla sig objektiv.
Jag vet att jag kan få svårt i den här frågan, det sitter inte många blattar i varken kåren eller Popaganda. Och många hatar mig säkert redan utan att ha träffat mig. Men jag vill ha en bra lösning på festivalen, inte diskutera med anonyma spöken som kommenterar på min blogg.
Jag ska prata med folk i styrelsen och försöka leta reda på folket i Popaganda. Ta till er kritiken och bredda festivalen så att det passar alla. Jag säger inte att ni är rasister, jag säger att beslutet som tagits tidigare har fått en rasistisk verkan, och även de styrelseledamoter som satt med när kåren godkände detta för några år sedan, ska ta åt sig. Den utesluter för många människor för att kunna kallas kårens festival.

Peace, love and understanding.

Edit: I ett desperat försök att flytta fokus från frågan, vill man nu göra mig ansvarig för dataintrång och hotar med att gå till kårtidningen. Alla såna påstående kommer att få en polisanmälan för förtal tillbaka. Jag skrev tidigare på bloggen att jag hade "läst" på deras forum att det skrivits skit om mig. Men det var enda sättet för mig att få bekräftat att det stämde, jag ville inte lita på ett anonymt samtal. De bekräftade detta genom att rasa på kommentarena. Jag fick vad jag ville, det är gammal hederlig psykologi. Min dator står till förfogande för vem som än vill undersöka den, ni har min mejladress.
Nu vill jag lösa det riktiga problemet. Eller ska vi skita i blattarna?

Let's make love not war.

måndag, oktober 23, 2006

George fuckin Michael

Här är lite bilder jag tog på konserten i Globen igår. Vi stod nästan längst fram, och det var en grym upplevelse, för en kille som mimade till Freedom när han var 10. Jag missade slutet på konserten för att en okänd tjej försökte hångla upp mig, men det var en oförglömlig kväll, även om konserten kunde varit lite längre samt att en paus på 20 minuter mitt i, kändes rätt onödig.
Betyget blir 4 marijuanablad av 5 möjliga.



fredag, oktober 20, 2006

Fildelningsdomen

Jag är ändå lite smått nyfiken, så jag har fått tag på domen. Jag har redan hittat något märkligt. Den tilltalade säger i tingsrätten att han är sjukpensionär. Ändå hade han en inkomst på drygt 367 000 kr föra året. Fortsättning följer...

Mejl till Tjuvlyssnat

Plats: I Antipiratbyråns korridorer

Från vanligtvis välunderrättad källa har jag under eftermiddagen fått veta att den 44:årige person som idag fälldes för fildelning av musik i Borås tingsrätt i själva verket står på Antipiratbyråns avlöningslista.På grund av att tidigare domar gått Antipiratbyrån och skivbranschen emot och i avsikt att söka få till stånd en fällande dom och ett prejudikat för framtiden har Antipiratbyrån låtit den här personen agera lockfågel. Han har mot ersättning och löfte om betalade böter låtit sig ertappas med fildelning, erkänt och avsiktligt presterat ett undermåligt försvar för att få till stånd en fällande dom.

Min källa hävdar att det finns indikationer som talar för att den fällande domen idag mot en 32-årig person i Norrköping för fildelning av film också har åstadkommits på samma sätt, och undersöker för närvarande detta närmare.
Antipiratbyråns och Ifpis jurist Henrik Pontén nekar på en direkt fråga till att så skulle vara fallet men först efter en lång stunds tystnad och efter att med nervöst tonfall ha ställt motfrågor om frågeställarens identitet och var denna informationen skulle härröra ifrån.

Från "M" (Namnet editerat av mig)


Fick detta på mejlen, undrar hur mycket sanning det ligger i det. Det ska väl tas med en näve (pinch? no punch!) salt. Onekligen intressant. Ska försöka ringa till Borås tingsrätt imorgon och begära ut ett exemplar av domen. Av förhandssnacket att döma, så har han ju byggt upp sitt försvar rent idiotiskt. Att man inte kan skylla på att man inte kände till lagen, s.k. rättsvillfarelse, känner ju varenda jurist till. Med tanke på hovrättens friande dom härom veckan, så krävs det ingen Silbersky för att bygga upp ett vattentätt försvar. Fortsättning följer...


Ps. Det har varit dålig med uppdatering på bloggen, men sen en väns syster gick bort, har livet känns rätt meningslöst. Förbättring inom kort.

torsdag, oktober 12, 2006

Sportbladet briljerar



I sin iver att röra upp känslor hos fansen, främst Hammarbys, så har Aftonbladet en väldigt märklig omröstning här. Frågan formuleras enligt följande " I dag kom Svenska fotbollförbundets dom mot Hammarby efter det avbrutna derbyt mot Djurgården.
Hur tycker DU att Svenska fotbollförbundet ska straffas för skandalscenerna på Råsunda? (Välj ett eller flera alternativ.)"
Ska alltså Svenska fotbollsförbundet spela sin After work-match inför tomma läktare. Eller ska landslaget få göra det? Och i så fall ska Sverige få poängavdrag från sin EM-kvalgrupp eller ska Sunes gossar få 3 minus i Korpen? Och viktigast av allt, vad är kunskapskraven för att få jobba på Bladet?

tisdag, oktober 03, 2006

Bloggtopplistor

Ser att bloggfolket nu börjar vakna kring problemen med bloggtoppen som jag skrev om här. För tillfället är Bloggtoppen död för mig, det är Bloggportalen som gäller. Men jag välkomnar en justering av Bloggtoppen för det är en trevlig tjänst. Men sidan behöver fräschas upp. Överhuvudtaget använder sig folk av diverse opålitliga mätmetoder. Det enda jag kan rekommendera för en amatörbloggare är Google Analytics, som man tyvärr får stå i kö för. Dessutom har den blivit hårt kritiserad för att vara allt för djupgående. Jag vet lite väl mycket om de som kommer in på tjuvlyssnat, även om jag bara läser av besöksstatistiken.

Det känns som att Google på oroväckande kort tid gått från en härlig rebell, till att bli det där skräckföretaget i filmen med Ryan Phillippe som hette massa olika saker, på engelska antitrust.

Men jag har åtminstone pålitliga siffror.

Borat

Borat är kanske bland det roligaste som någonsin har skapats. Även om jag ser en rejäl skillnad mellan den gamla Borat och den nya film-Borat. Här är en samling med de senaste klippen:

Borat på Toronto-filmfestival, när filmen vägrar att sätta igång.



Borats presskonferens i samband med statsbeöket i US and A:



Slutligen, två strukna klipp från den nya filmen



Bloggtoppen.se