onsdag, januari 31, 2007

Är det för att jag har feber?

Via Sigge hittar jag det här på Dagens media. Och jag måste erkänna att jag fattar ingenting! Varför göra en undersökning när vi kan kolla på bloggportalen eller liknande, som förvisso visar felaktiga siffror, men det visar också att undersökningen är skev? Eller jo, jag förstår att syftet är att se hur många som nås. Men jämför bara Virtanen och Laul på bloggportalen så ser ni att den senare har tre gånger fler besök. Hur kan då den föregående läsas av fler? Jag är mycket skeptisk till undersökningen då jag tror att man primärt fyller i de bloggar man känner till, istället för att verkligen ange vad man läser. Och Alex Schulmans blogg slår Linda Skugges vilken veckodag som helst, och den är inte ens med på listan (nej, jag smörar inte, alla som är insatta vet att det är sant)

Det verkar bara vara jag som har reagerat på just det här, även om Beta Alfa och Johan har reagerat på andra detaljer!

I love you too, Marcus Birro

Det här är det roligaste inlägget på bra länge. Att omnämnas av ”konstnären” Marcus Birro med titeln ”Fuck you, Damon Rasti” gör att jag känner mig ytterst hedrad. En ”skitnödig proggtyp” fick mig att brista ut i skratt, och ”…kvinnohunsade pojkar som du är genast där och trycker dit mig innan jag kommit till punkt” ledde till en spontan back-flip på vardagsrumsgolvet.

Buu-fuckin-huu, kompis. Har du extrema åsikter, så får du stå ut med att folk har åsikter tillbaka. Den bloggen är annars ett fint litet forum för män som är trötta på livet, och tjejer som utan att ha läst min text, avgudar Birros varje inlägg.

Och om jag är fienden så mer än gärna. Jag vill vara fienden. Jag vill att ni känner min vrede när jag bekämpar er med alla medel. Ingen tjänar på att ha feministiska åsikter. Ingen har tutat i mig dessa åsikter. Alla kvinnor som känner mig ser mig antagligen som ganska manlig och macho. Jag tränar boxning, och skriker mig hes till fotbollen. Men jag vill ha tillbaka epiteten manlig, och inte längre behöva ses som en toffel för att jag tror på jämställdhet på alla plan.

Ta det här som den ”man” du är, och smutskasta allt du hittar om mig. När såren har läkts och du ser på detta positivt, så skriver du ett brev till mig där du tackar, för att du vände den ilska jag orsakat, till kreativt skrivande och tänkande. Jag kan mycket väl erkänna att jag tog en billig poäng i jämförelsen med brorsan. Men det skrev jag direkt efteråt också. Och syftet var att påvisa den billiga poäng det de facto är att skriva ovidkommande skit om feminister på ett fotbollsforum.

Det här är f.ö. tredje gången på en vecka som jag hamnar i konflikt med grabbar. Ordet bloggkrig kan ligga nära till hands men just nu är det lite för mycket testosteron, även för mig. Nu blir det lugnt ett tag framöver då arbetet med omdesignen av Tjuvlyssnat håller på för fullt, samtidigt som jag ligger hemma sjuk och däckad. Jag studerar även företagsekonomi parallelt den här terminen, vilket inte gör saken bättre. Nästa attack på den här bloggen ser ut att drabba Microsoft. Det är ett ganska enkelt och billigt mål att kasta sten på.

Ps. Jag har 38.5 grader feber just nu, så eventuella stavfel får ses som… charmiga!

tisdag, januari 30, 2007

Lite eftertanke

Jag måste knyta ihop de senaste två inläggen. För det första ska jag visa er en tydlig koppling till det som jag har beskrivit om att jag alltid måste kopplas ihop med min bakgrund. Några nollor anspelar på vår bakgrund utan att ha någon som helst koll, när de tycker ungefär att "det är rätt att Schulman ifrågasätter muslimernas bluffsajt".
När Tjuvlyssnat hypades i media första gången, så var det folk som skickade bilder på när Muhammed hade sex med en gris. Och? Vem bryr sig? Få in det i era tröga jävla huvuden att mitt svarta hår per automatik inte betyder Islam. Ja, jag är svarthårig och förbannat stolt över det. Men jag är också ateist och förbannat glad för det.


Vad gäller inlägget om Marcus Birro så är det första gången jag hoppar på en bloggpersonlighet. Det kanske är lite lågt att beblanda dennes talang med hans åsikter. Men jag ser min jämförelse som ett öppet mål, det var inte snyggt, men ganska enkelt att rulla in. Och effektivt. Rätt ska vara rätt och även om jag inte är någon kulturperson så har jag all rätt att uttrycka min avsky för hans åsikter. Jag är dock inte typen som letar eller har tid för bloggkrig, så eventuella motrepliker från min sida kan alltid dröja.

Hursomhelst ber jag er att aldrig blanda in denna privata blogg, med Tjuvlyssnat, Stockholms Universitetes Studentkår eller något annat projekt som jag har vid sidan. Detta är endast mina privata tankar, och ingen annan ska behöva ta konsekvenserna för dem.

Kärlek /Damon

Marcus Birro fortsätter göra sitt för jämställdheten

Det skär i mitt hjärta att en ”konstnär”, ett yrke eller en livsstil som i vissa kretsar anses vara höjd över oss vanliga människor, kan besitta så förlegade åsikter och så mycket agg.
Marcus Birro följde förra året upp ett lysande kulturmanifest med en mindre genomtänkt attack mot de tjejer som hade gått hårt åt en av mina personliga favoriter, Anders Wendin a.k.a. Moneybrother. Hatet och bitterheten har genomsyrat hans blogg sen dess märker jag nu, när han väcker min vrede genom att i en artikel om Zlatan på Svenska Fans, passa på att dela ut ännu en känga.
"..Det ska fan vara individualist i dessa tider. 'Enade vi stå, söndrade vi falla' sjunger till exempel tredje rikets självutnämnda feminist-skavdroner i falsett och tvingar in alla män under samma härsakrordning, i samma kollektiv"

Åsikten i sig har han all rätt till, hur idiotisk den än må vara. Men att brösta upp sig som machoman, på ett så kvinnofientligt forum som Svenska Fans, där jag själv har varit skribent, är så pass smaklöst att jag på allvar funderar på att kräva tillbaka de skattepengar som går till att finansiera denna tankesverksamhet.
Jag älskar fotboll över mycket annat, och åker och kollar på italienska Inters matcher en eller två gånger per år. Jag har under tonåren sporadiskt stått på Råsunda Norra med AIK-grabbarna. Jag läser skvaller, diskuterar med vänner och på forum. Tyvärr är dessa forum fyllda av män med skev kvinnosyn och med en stark homofobisk natur. Det skiljer sig inte mycket från många på läktarplats. Det är grabbig jargong och machobullshit. Och fastän jag har varit där själv, så tog det inte många dagar på universitetet innan jag insåg det förlegade samhällssyn som genomsyrade mig och fotbollskulturen. Kalla det upplysning om du så vill.

Men vad försöker man vinna med denna formulering? Om syftet med detta är att skapa sig allierade inför det kommande "könskriget", eller bara få lite ryggdunkningar av männen som är trötta på "bitterfittorna" så är det strategiskt tänkt. Enkelt, billigt och menlöst. Men strategiskt.
Att Birro sedan har mage att jämföra sin stil och talang med Zlatan tar jag med en… CYKELSPARK. Jag tänker att han kan mena Zlatan Muslimovic, en medelmåttig anfallare som alltid kommer att stå i skuggan av sin namne, så som herr Birro alltid kommer att stå i skuggan av sin begåvade bror, Peter Birro…

Är det kanske hatet som står i vägen för utveckling av talangen?

måndag, januari 29, 2007

Intet gott som...

Vi har nästan sålt slut på hela första upplagan, på 6.000 exemplar, och förlagschefen är mycket imponerad. Det blir tyvärr så att det blir tomt i hyllorna i några dagar på vissa ställen då nästa upplaga inte kommer förrän den 9:e februari. Men mitt bland alla goda nyheter, kommer också diverse tråkiga nyheter. Det är t.ex. inte kul att få hotfulla anonyma samtal eller SMS, och även om jag tar det med en klackspark, så är det påfrestande. Dessutom sticker det i vissas ögon att vi är "invandrare", paradoxalt nog så skriver jag bättre svenska än de flesta av dessa fårhuvuden, och att jag är jäkligt frispråkig gör mig inte mer populär.

Men jag ska inte vara den som gnäller. Jag visste inte vad jag gav mig in på, men man borde förstå att det kanske kan ha sina nackdelar att publiceras i ett trettiotal tidningar på en vecka.

Det finns mycket psykiskt sjuka människor därute, och det känns som att "jag matar trollen" bara genom ett sånt här inlägg. Det lär inte bli roligare i framtiden när jag kommer skriva provocerande krönikör i tidningar. Men det är tragiskt att dessa människor hela tiden framträder anonymt. Stå för det ni tycker. Ok, jag ska sluta gnälla.

Första upplagan på tio dagar! Det ni!

Angående Alex Schulman

Ser att Alex Schulman har börjat ge sig på Tjuvlyssnat. Vilket är helt ok, då vi slog besöksrekord när han gjorde det förra veckan . Jag hade först tänkt att ge igen på Tjuvlyssnat med en klockren rubrik, något som Gloria var emot, och jag ångrade mig i sista stund, då jag inte tänker ge mig in i polemiken. Jag sysslar med ett projekt mot etnisk diskriminering just nu, och det har uppslukat all min tid, därav få inlägg på den här bloggen. Och eftersom Alex jobbar för ett krogimperium, kan det lätt tänkas bli en jävsituation för mig i framtiden.

Tjuvlyssnat är en sån liten del av mitt liv, i det stora hela, och jag blir hellre ihågkommen för riktiga förändringar i det rättsvidriga samhälle vi lever i. Såna förändringar skapar jag genom juridikkunskaperna och i seriösa forum, även om Tjuvlyssnat skulle kunna vara ett fantastiskt forum att nå ut till många medvetna människor. Nog om det.

Jag gillar både Alex och lillebror Calle, då de är jäkligt störda. Så jag välkomnar fler påhopp då det bara genererar mer trafik. Dock ser jag hellre personliga påhopp på mig i så fall, då det är helt onödigt att Gloria hamnar i kläm.

Fast jag är lite besviken på dålig research, att säga att vi inte står för att vi har snott konceptet från Overheard, det har vi skrikit ut i varenda intervju ända sedan från starten. Dessutom så skriver han att "männen bakom Tjuvlyssnat...", sist jag kollade var Gloria en väldigt söt tjej, som dessutom just nu är veckans babe i Aftonbladet (se föregående inlägg).

Dessutom har Alex nu i efterhand tagit bort inlägget, antagligen för att han fick mycket kritik för alla faktafel, så att det inte längre är synligt på hans startsida. Så här såg inlägget ut tidigare:


Nu i efterhand så är det tomt på den plats där inlägget borde vara:



Sen vill jag tacka hela bloggosfären som ställt upp på "vår" sida, då jag ser att säkerligen 90% av alla kommentarer på olika bloggar tycker att Alex söker vår uppmärksamhet, och att han har fel. Jag och Gloria försöker göra så mycket som möjligt och mejlar och sållar i timmar för att hålla autenciteten hög. Självklart finns det något osant som slinker igenom. Men i vilken tidning eller bok kan man ganatera 100% sanning? Och sen är ju mycket på Alex egen blogg påhittat, det är ju det som gör det så kul.

För jag gillar den bloggen som fan, och har garvat flera gånger åt hans sjuka videon. Jag tycker att det är kul det han skriver om tjuvlyssnat också. Faktiskt. Man ska alltid sparka uppåt, och det är bra att vi ifrågasätts. Man kan inte alltid bli hyllad, ibland mår man bra av att bli dissad också. Och all uppmärksamhet leder till förbättrade KIA-siffror så det är bara att tacka och ta emot.

Edit: Nu ser jag att länken är synlig igen, måste ha varit något fel igår.

söndag, januari 28, 2007

Gloria, oh Gloria!

Det är otroligt roligt att komma hem efter en ytterst trevlig festnatt, och läsa ett mejl där det förkunnas att vår bloggbekant Virtanen har utsett Gloria till veckans babe! Min Gloria! Eller ja, inte min, men alltså min kära vän, och partner in crime, Gloria! Det är ytterst välförtjänt, då hon bara inte har ett vackert yttre, utan även ett fantastiskt inre. Cool som hon är så bryr hon sig inte så mycket om det här, utan det blir något som jag kommer att småreta henne för, ett tag framöver.

Annars är det väldigt mysigt att helt främmande människor kommer fram och creddar för sajten och boken när man är ute och festar. Mitt i natten. Det är stor kärlek.



Vet inte riktigt vad tjejen på bilden heter, men hon och hennes tjejgäng blev övertalade att gå på Teatron, istället för deras sedvanliga besök på White Room, som ligger vägg i vägg, och även om de trodde att alla skulle ha svarta naglar och rosa peruk så tror jag att de blev positivt överraskade av den sköna stämningen. Cred till Hanna @ Stureplan.se för foto.

fredag, januari 26, 2007

Det där känns så -95

Självklart är det inte bara jag som har irriterat mig på den där 95-reklamen. Det är överallt, på bloggar, tunnelbanan och i tidningar. Jag vet att det är syftet. "Att väcka nyfikenhet". Få folk att diskutera. Men hos mig blir effekten det motsatta. Jag skiter fullständigt i vem som står som avsändare, och jag kommer bojkotta det företag som står bakom. Sen struntar jag i om det så är "Stockholm Vatten". Jag börjar dricka vatten på flaska i så fall.

Via Martin Jönsson på SVD som skriver varför konceptet är så idiotiskt. Dessutom bör nämnas att Volvo körde sin hemliga think-outside-the-box-kampanj för någon månad sen, så det känns ju än mindre fräscht.

Men jag kan tänka mig att nissarna på SJ, som det tydligen handlar om, blev överförtjusta av denna 'coola' kampanj. Synd att jag kommer avsky bolaget under hela 2007 för deras jobbiga kampanj.

tisdag, januari 23, 2007

Oh Joy!

Som om det inte var nog med all succé för boken, så har jag blivit erbjuden jobb som krönikör för Innerstadspress. De har tidningar för olika stadsdelar, här i Stockholm, som t.ex. Södermalmsnytt, en tidning jag själv läser när den dimper nr i brevlådan på lördagar. Jag var tveksam först och hade ett möte med chefredaktören, där jag förklarade att jag inte är någon kåseri-kille. De andra krönikörerna verkar mest skriva om sina småproblem, jag skriver om sånt jag brinner för. Men det var tydligen vad de sökte, så jag känner att formatet passar mig perfekt. Det är inte för stort, men jag når ändå ut till en hel del männskor i innerstan.
Jag har väl egentligen absolut inte tid, men det är bara en gång i månaden, och det ska bli kul att prova på det här sättet att skriva.


Dessutom slog Tjuvlyssnat besöksrekord och hade förra veckan 73 343 unika besökare, och var Sveriges 84:e största sajt. Större än Stureplan.se, NRJ och lika stor som Svenska fotbollsförbundets sida. Dubbelt så stor som Hotspot och nästan tre gånger så stor som Engla. Stor cred till dem, för fina besökssiffror ändå!

Lite mer media

En sak till. Aftonbladet bad oss ge boktips till tre aktuella personer. Jag gav "Tusen och en natt" till Carl Bildt, ifall han behövde fler sagor att hitta på i framtiden. Dessutom är det en persiskt bok, och både jag och Gloria har ju persisk bakgrund. Till Mona Sahlin gav jag "Sagan om ringen", med motiveringen att där lär man sig av karaktärerna att offra sig för ett högre syfte.
Jag tyckte att det var lite småkul, men Gloria tyckte att det var för politiskt och ville inte stå bakom det. Då valde Aftonbladet att stryka den delen.

Sen angav jag att mina favoritförfattare var John Steinbeck, Bret Easton Ellis och Nick Hornby. Den senare är ingen favorit egentligen, men jag kom att tänka på att jag egentligen är ett skönlitterärt kretin. Jag föredrar historie- och faktaböcker, och har läst väldigt få andra böcker. Jag inser att jag aldrig kommer husera på DN Kultur, och det är helt ok. Jag tipsar hellre om "48 laws of power" av Robert Greene. Eller för att vara lite creddig, kanske "Fursten" av Machiavelli. Fast jag kanske ska plöja mig igenom den själv först.

måndag, januari 22, 2007

Lite media

Det har så klart varit en del mediell uppmärksamhet förra veckan.

SVD:s Näringslivsdel skrev positivt och bra om oss här. Någon dag senare var jag med i mediepanelen och berättade om mina medievanor här. Bra intervju även där.

Två sidor uppslag i Aftonbladet i söndags och den som intervjuade, übertrevliga Inga-Lill Mossander, menar att det är den roligaste bok hon har läst på flera år. I "Go' kväll" på SVT2 så utsåg hon den tillsammans med den andra bokexperten till årets roligaste bok, redan i januari.
Gloria berättar att även DN skriver positivt om boken under måndagen, har tyvärr inte hunnit läsa den artikeln.

Det är helt fantastiskt, jag och Gloria är djupt rörda. Vi har sålt 3.000 böcker redan första veckan, och tydligen är boken slutsåld på flera stora bokhandlar i innerstan, bl.a. NK och Åhléns. Förlaget planerar nu ett omtryck.

Vi fick även ett stort kuvert med pressutklipp idag och har figurerat i ett tjugotal olika tidningar. Väldigt surrealistiskt.

Intervjun med Punkt.se var för härlig. Hennes fråga: Hur känns det att vara kändis? Jag: Jag är ingen kändis. Hon: Men det ska ju komma massa kända bloggare på er fest. Jag: Ja, inom bloggvärlden är vi väl rätt kända. Lite senare diskuterade vi varför vi släpper en bok Jag: Vi har nått ut till folk på nätet, nu vill vi nå ut till andra medhjälp av traditionell media.
Artikeln dagen därpå: "Vi har blivit kändisar i bloggvärlden, nu får vi se hur det går i traditionell media, säger Damon Rasti".

Just det, det är mitt mål med livet. Att vara med i "Hänt Extra". Jag förstår att jag är en rookie i dessa sammanhang, men fr.o.m. nu blir det att trycka på inspelningsknappen på mobilen varje gång man blir intervjuad. Just in case.

söndag, januari 21, 2007

Årets blogg

Har känt mig väldigt tom de senaste dagarna, och tagit en välbehövelig paus från hela bloggosfären. Jag återkommer med massor imorgon, men jag måste bara hastigt kommentera det här med "Årets blogg", då jag flera gånger fått frågan varför Tjuvlyssnat inte blev årets blogg. Och svaret är enkelt. Jag tror att det kan bli tröttsamt att se Tjuvlyssnat på varenda lista. Vi valde att inte ställa upp, helt enkelt. Och jag kan inte säga att jag är helt nöjd med formatet. Det är bättre att det finns en jury som har hälften av rösterna och så får läsarna den andra hälften. Som det är nu så får den blogg som har flest hängivna läsare troligen också priset. Att man sen ska betala (även om det är 20 kr) och registrera sig och så, är inte särskilt smidigt.

Och satsningen kändes väldigt B, med tanke på att utnämningen blev uppskjuten och så där. De som gjorde det ska dock ha cred för sin insats. Kanske kan ni förbättra till nästa år, t.ex. genom att samarbeta med Knuff.se eller Bloggportalen för att ordna upp något officiellt, med prisceremoni och hela kitet.

Konsum vann dock helt förtjänt i humorkategorin, och jag la själv min röst på den. Den påminner så mycket om Tjuvlyssnat, och hon som gör den, skriver väldigt bra. Stort grattis!

torsdag, januari 18, 2007

Stort tack!

Till alla som dök upp och gjorde vår releasefest till en sån fin kväll! Jag ber att få återkomma med mer detaljer, men just nu, så är det lite vila som gäller. Ni kan kika på lite bilder på Glife eller på Sturplan.se! Tack återigen!

Kärlek /Damon

måndag, januari 15, 2007

Tjuvlyssnat byter samarbetspartner

Jag hade egentligen inte tänkt att blogga om det här än, men jag ser att Dagens media skriver om det, så lika bra att ni får the inside info. Vi avslutar alltså vårt samarbete med Feber och börjar samarbeta med Livsstilsnätverket. Vi har bara goda saker att säga om pojkarna på Feber, men vi kom alltid i andra hand och nu är det dags att vi står lite mer på egna ben, nu när vi är med bok och allt. Vi kompletterar sajter som Glife bra, då vi har en lite mer media/söderpublik, och de har Stureplankidsen. Vi har även skaffat en egen webmaster, Andreas, som ska hjälpa oss att förbättra och optimera sajten. Vi ska även hitta en PHP-programmerare som kan hjälpa till att utveckla några nya projekt vi har på gång.

Troligen flyttar vi från Febers servrar den 1:a februari för att övergå till Wordpress.

Dessutom så har vi hittat en ny tjej som ska sitta med i redaktionen. Hon är 21 år och som skapt för jobbet, då hon studerar digital kommunikation.

Men nu, förberedelser för den mytomspunna festen...

söndag, januari 14, 2007

Men, skojar ni med mig?

Vi blev intevjuade i torsdags av både TT och Metro angående boken. Bra intervjuer, varav den senare var med en reporter som hade gjort en grundlig research. Imponerande. Jag höll ett riktigt långt föredrag om problemen med bloggarnas besökssiffror, och poängterade att vad det än står på bloggtopplistor, så har Tjuvlyssnat uppemot 60.000 unika besökare i veckan. Döm då om min förvåning när jag börjar läsa artikeln i Metro igår och vid sidan om den fina bilden står det "Enligt Bloggtoppens.se har sajten just nu 116.000 unika besökare i veckan...". DET VAR JU EXAKT DET JAG SA ATT VI INTE HADE!! Gloria är mitt vittne. Likaså fotografen. Till vilken nytta? Sanningen är inte längre absolut. Det är inget fel i påstående om man tolkar det strikt. Men det vilseleder ju läsarna. Nu väntar jag bara att den superba tjänsten knuff.se (årets användarsajt 2006, enligt mig) skapar en vettig besökstopplista. Viss förbättring är på väg då blogg.se tydligen ska slänga upp några av toppbloggarna på KIA-index snart. The truth shall set you free.

torsdag, januari 11, 2007

Number one

Det tog en dag. Sen låg vi etta på Bokus topplista. Ok, det låter bättre än vad det är. Vi samarbetar nämligen med Bokus, och länkar till deras sida så att man kan förbeställa hos dem.
Men ändå! Boken släpps nästa vecka, och idag var det intervju med TT och Metro. Nu väntar vi på att någon av TV-kanalerna fattar grejen också. SVD och DN har jag inget större hopp om, vi är troligen inte tillräckligt fina. Och DN har fått en känga av mig, i form av en skön rubrik i boken. Det är några som pratar om att de måste läsa SVD och DN, för att Metro och City är som snabbmat. Då är rubriken" Så det är p.g.a hög fiberhalt som DN är så bajsnödiga?". Lite kul.

Och för att fira förstaplaceringen, så köpte jag en rödfärgad pullover på Grandpa, lite som den som Kanye West har i videon till "Number one", och nynnade på låten i provrummet. Det kändes rätt fånigt. Men va fan. Number one! För en dag åtminstone.

På tal om Grandpa. Imorgon börjar boken att smygsäljas på tio utvalda butiker enbart på Södermalm, för att visa lite lokalpatriotism (både jag och Gloria bor här). Det är hos folk vi känner, eller tycker om. Förutom nämnda butik, så blir det Tjallamalla, Perry como, ETC på Hornsgatan, Victoria&Erik på Nytorgsgatan och några butiker till. Vilka det är ska egentligen vara hemligt, men allting avslöjas på den här bloggen som vanligt.

Förresten. Tycker ni att boken ska säljas på releasefesten? Bokförlaget vill det, men jag är starkt emot det och tycker att det känns väldigt sniket. Vi kommer att lotta ut 20-30 böcker, fast det kommer drygt 200 personer, och då menar de att många vill kunna köpa med sig boken till ett rabatterat pris. Vad tror ni?

Boken kan f.ö. köpas här!

onsdag, januari 10, 2007

Efterfest

Nu har länken för efterfesten åkt upp på Tjuvlyssnat, och folk har börjat mejla in. Jag uppmanar samtliga bloggare som läser det här att uppmana sina läsare att komma på efterfesten. Det vore roligt att få träffa så många som möjligt!

Jag citerar från ett tidigare inlägg: " Efterfesten äger rum på fräscha Ljunggrens på Brunogallerian, Götgatan 36, och dit kommer vi även att bjuda övriga intresserade bloggare samt Tjuvlyssnatläsare. Vi kommer att ha ett litet jippo och bl.a. lotta ut böcker. Insläppet på efterfesten börjar 21.30, och vi kommer nog dit 22.30. Man måste OSA så att man är säker på att komma in, lokalen tar max 500 personer. Adressen är efterfesten@damon.se, ange bloggnamn eller ett vanligt namn, (man kan ange ett falskt namn för att vara hemlig). Den enda som läser av listan är dörrvakterna, så att de som vill komma dit inkognito ska kunna göra det."

Det är mycket tjejer som anmäler sig ser jag nu, men vill vi ha lite killar också. Ring kompisarna och kom förbi en sväng. Det kommer att bli riktigt bra. Just nu finns det 200 platser kvar, så det är bara att anmäla sig och så är det klart.

Så ut med er nu och sprid ordet, så ses vi snart!

Edit: Alla som är uppskrivna på Weekdayfesten är automatiskt uppskrivna på efterfesten!

Edit 2: Alla som anmäler sig till efterfesten blir automatiskt uppskrivna, man får ingen bekräftelse direkt. Kom dit bara, ni står på listan.

Edit 3: Alla som är osäkra på om de står på listan eller ser det här för sent, kan komma dit, ange koden "Tjuvlyssnat" till vakterna så släpps ni in! Det finns massa platser kvar och ingen diskriminering, bara kärlek!

måndag, januari 08, 2007

Vilka kommer?

Den frågan har jag fått massvis med gånger de senaste dagarna med tanke på vår fest.

Jag slänger in texten direkt från mina anteckningar från inbjudningslista, alla är inte med, och det är jätterörigt, men då vet ni på ett ungefär vilka som är bjudna. Journalister, bokfolk och PR-människor är inte med på den här listan.
Isobel och Hanna Fridén är ju våra medhjälpare, så de är självklara.

Fredrik Virtanen, Frida boisen, Sigge Eklund, Vassa Eggen, Beta Alfa, , Supermamman.se, Legally blonde http://idis.blogg.se, Iabloggar, Hanna Kastas, emiliapavlovski.blogspot.com, Ali Esbati, http://hedgehog.webblogg.se, http://rosabloggen.blogspot.com, Englas showroom, Sigrid, Alex Schulman, Rubia.se, dyslesbisk.blogspot.com , http://copyriot.blogspot.com, http://www.lotten.se/, http://lackberg.blogspot.com/, www.crusoe.se, mailto:johan@www., http://www.finnveden.nu/ytligheter, http://stockholmstreetstyle.blogg.se/ , http://saom.blogspot.com/index.html, http://hotspot.webblogg.se/,
http://sofiaovarlden.blogg.se/, www.Konsumbloggen.com , http://henrikalexandersson.blogspot.com,
http://hemligapappan.blogsome.com, Linda Skugge, www.bloggtoppen.se,
www.lilija.com, http://beautifulones.blogg.se , http://msmarlborolight.blogspot.com/, Manolo, http://moisthlm.wordpress.com/, http://tjejerpastureplan.blogspot.com, Karolina Lassbo, http://davidarlemalm.blogspot.com/ , http://gurkbasurken.blogg.se/, http://hellyeah.webblogg.se/makt/ http://shootmewhileimhappy.blogspot.com/
http://evastrom.blogg.se/ http://merandethar.blogspot.com/
http://fantasinyheter.blogspot.com, http://weirdscience.se, Henrik Schyffert, http://kinky-afro.blogspot.com/

Ett flertal av de stora modebloggarna, och många fler som inte fick plats här!

Se nu till att komma på efterfesten på Ljunggrens, jag ska personligen tvinga alla deltagare att gå från Weekday, över gatan och in där.

För plats på listan till efterfesten så OSA till efterfesten@damon.se

Edit: Jag har nu fått reda på att åtminstone två personer inte har fått sin inbjudan. Om du är med på listan eller känner någon som är med så dubbelkolla med den personen, och kontakta oss så gör ni mitt och den personens liv mycket enklare.

söndag, januari 07, 2007

Årskrönika 2207

Du vet, de där gångerna man ser en gammal film, läser en historiebok, eller bara blir påmind om hur det var förr i tiden, och man skakar på huvudet och nästan tappar hakan åt hur folk tänkte och betedde sig?! Folk hade slavar. Kvinnor hade inte rösträtt. Man trodde att jorden var platt.

Tänk då 2207, när våra avkommor ska läsa om oss. Om vårt hat. Om mitt oförstånd. Om ditt förakt. Sen kommer de sitta där och skratta åt tokarna som befolkade den här planeten, här och idag. Hur vi inte hade lärt oss av historien, utan envetet trampade kvar i samma smutsiga lerpöl. Gyttjan blev mindre, men vi stod där fortfarande. Och försökte ta oss ut.

Om hur vi behandlade kvinnor som mindre värda, medan vi män fortfarande försökte behålla makten. Inte bara genom att ge lägre löner, utan genom att våldta, förringa och exploatera. Någons mor, någons syster, någons dotter. Och om kvinnor som inte protesterade. Jag hatar feminister. Vem bestämde vad som är feminism? Hur kan du hata tanken om att vi ska leva på lika villkor. Oavsett X- eller Y-kromosom.

Om hur vi skapade en uppfattning om en människa, enbart baserat på hans hårfärg eller hennes efternamn. Vi gav dem inte vissa jobb, då det kunde påverka företaget negativt. Vi lät dem inte komma in på krogen, för det kunde skrämma bort hederliga kunder. Framför allt tittade vi med skepsis på dem, och var på vakt. Bara utifall.

Hur vi fördömde människor som inte tyckte att sex var tvunget att innehålla både en man och kvinna. Hur vi slog ihjäl bögar, och tände eld på queercaféer. Ni ska fan inte ha barn era äckliga jävla pedofiler. För vad, föräldraskap kräver en penis och en vagina ? Ett plus ett går inte. Noll plus noll går inte. Men ett plus noll går. Fast hade vi, likt datorer, tänkt i ettor och nollor, så hade vi insett logiken för länge sen.

De kommer att läsa om hur vi avrättade människor, för att fördöma deras brott. Öga för öga. Hatet har gjort mig blind, därför ska du också bli blind! Till vilken nytta? Jag såg irakier dansa och fira på Plattan den där lördageftermiddagen. Slår på Text-TV. Bush: "Avrättningen av Saddam är en milstolpe på Iraks väg mot demokrati". Hur kan en avrättning vara något postivt? Tillbaka till 1800-talet. Jag flydde mitt hemland, från ett krig Saddam hade startat. Men exekutionen av honom ger mig varken min barndom eller dödade släktingar tillbaka. Ètt vedervärdigt brott har skett. Hur kan då svaret vara ett nytt brott?

Och så fortsätter historien. Vi begår misstagen. Lär oss något. Men glömmer bort. Och begår nya misstag. Inslaget presenteras i samarbete med "Ond cirkel". Vi har varit i branschen sen Big bang!

Så kan vi inte leka 2207 redan nu? Kan vi inte enas om att världen blir så mycket bättre utan fördomar, och istället fylla den med tolerans? Kan vi inte börja visa varandra mer kärlek redan idag?

torsdag, januari 04, 2007

Bloggfest

Äntligen, äntligen, kan jag avslöja det som har planerats i en månad. För att fira att Tjuvlyssnat släpper en bok, ställer vi till med en härlig fest. I samarbete med Weekday på Götgatan så bjuder vi in 100 av de bloggare och journalister som har hjälpt oss, eller som vi tycker bra om på en stor fet bloggfest den 17 januari kl 21 i Weekdays lokaler på Götgatan 21. (De bjuder även en del av sina vänner). Vi kommer att bjuda på tilltugg och öl/vin, och poeten Daniel Boyacioglu kommer att vara konferencier. Vi kommer att bli intervjuade, samt ställa frågor till en del bloggare som finns på plats.

Vi vill göra det till en riktigt sjyst bloggfest, där man ska få chansen att träffa alla som man har pratat med på nätet. Självklart kommer det att vara en del journalister på plats, men det är ju alltid positivt för bloggosfären att få lite mer mediell uppmärksamhet. Sen flyttar vi festen till fräscha Ljunggrens på Brunogallerian, Götgatan 36, och dit kommer vi även att bjuda övriga intresserade bloggare samt Tjuvlyssnatläsare. Vi kommer att ha ett litet jippo och bl.a. lotta ut böcker.
Insläppet på efterfesten börjar 21.30, och vi kommer nog dit 22.30. Det kommer gå att OSA så att man är säker på att komma in, lokalen är inte så stor, så det bör man göra. Adressen är efterfesten@damon.se, ange bloggnamn eller ett vanligt namn, man kan ange ett falskt namn, för att vara hemlig. Den enda som läser av listan är dörrvakterna, detta gäller även på Weekday, så att de som vill komma dit inkognito ska kunna göra det.

Vi har i första hand bjudit de som har länkat och skrivit om oss, även om det självklart är omöjligt att bjuda alla, då det handlar om flera hundra personer. Sen har vi bjudit andra stora mode- och mediebloggare. I sista hand har vi tagit några få politiska bloggar. Men t.ex. Ali Esbati har ju skrivit om oss tidigare, så han var självklar. Annars är det fler högerbloggar, men så ser det ju ut på nätet också. De som inte har blivit bjudna har vi så klart inget personligt emot, men alla kan ju tyvärr inte få plats. Vi kommer säkert att ha glömt någon och skicka ut en inbjudan i efterhand. Det har tagit mig fem timmar att samla alla mejladresser!

Kan ju även ÄNTLIGEN få nämna att Isobel har skrivit förord till vår bok, så hon kommer också att vara på plats. Plus många, många fler!

Sprid detta till alla bloggvänner nu, så ses vi onsdagen den 17.e januari.

Som jag sa förra året, så ska jag göra något speciellt för vänner till den här bloggen, så bl.a. Elsa, Gitto, Annika, Alexandra, Bisonblog, Helena, Sara och Modeflickan kan förvänta sig en personlig inbjudan till Weekdayfesten. Hanna kommer ju självklart i egenskap av omslagsflicka (ok, det där lät fel). Om jag har glömt någon, vilket jag säkert har, så kan den som anser sig stå denna blogg nära, mejla på min privata mejl så ska jag försöka ordna något.

Kärlek /Damon

Edit: Någon har frågat vad Weekday är, det är alltså klädbutiken som står bakom det überpopulära jeansmärket Cheap Monday. Lokalen är stor och luftig, så den passar utmärkt till vår fest.

tisdag, januari 02, 2007

Gott nytt!

Och en god fortsättning... Jag sitter här med ett exemplar av Tjuvlyssnatboken, det är förresten en fantastisk känsla att hålla sin egen bok i handen, och kom att tänka på att bloggen kommer bli lidande de närmsta veckorna. Eller jag kommer som vanligt att publicera viktig information kring boken, men det kan bli väldigt tjatigt. Men nu är det verkligen boken och inget annat som gäller. Vi håller precis på att planera lite små hyss som vi ska ha för oss i samband med boken. Jag och Gloria kommer troligen att sälja boken på sajten, det är en chansning från vår sida, men vi tror att det kommer att finnas ett rejält sug bland våra läsare, särskilt då boken innehåller en del opublicerade tjuvlyssningar.

Boken släpps officiellt den 18 januari, tanken är att ett förhandsbeställningsformulär ska komma upp i början på nästa vecka. Det är svårt att hitta smidiga betalningslösningar, och vi vill ligga ungefär som de stora nätsajterna prismässigt, vilket betyder väldigt låga marginaler. Sen att posten tar ca 25 kr per bok är ju inte så roande det heller. Eventuellt så ska vi slänga med något i bonus för våra läsare. Det är väldigt många "kanske" just nu, men till fredag kommer vi att ha en bestämd plan, men jag kan redan nu utlova ett fint jippo i samband med boksläppet som kommer att ge eko i hela bloggosfären.

Sen så jobbar vi stenhårt på att förbättra sidan, och har bl.a. hittat en ny kille som ska sköta design och programmering åt oss. Jag vill göra sidan lite mer professionell, samtidigt som den sköna stadskänslan ska finnas. Vi måste sälja lite fler annonser, men kompenserar det med att utöka antalet funktioner. Nylansering bör ske någon gång runt den 1 februari. Då är äntligen tummarna och topplistan tillbaka också, vi har saknat dem något oerhört.

Men nu blir det bok. Bok, bok, bok.
Bloggtoppen.se