torsdag, februari 14, 2008

Juristhumor

Sitter just nu på en föreläsning. Det är samma man som igår eftermiddag. Runt 50 år, rätt varm och frispråkig, norrländskt påbrå. Mot slutet av gårdagens föreläsning säger han något i stil med:

-Det finns ett enda fall som jag känner till där någon annan än ett barn har fått ta över ett hyreskontrakt, och det är ett gammalt rättsfall där en hushållerska fick överta lägenheten. Och förr i tiden när begreppet sambo inte fanns, användes deras rätta benämning, hushållerska!

Folk skrattade chockat, och en tjej flämtade till högt. Ännu mer skratt, varpå han säger:
-Jag såg att du höll på somna till och var tvungen...

Snacka om att rädda situationen. Men det är annars den nivån som råder inom juristernas värld. Bakom stängda dörrar är nog kvinnoskämt mer regel än undantag. Samma snubbar som ska bedöma våldtäkter och kvinnofridsbrott.

Jag skrattade också, eftersom den komiska tajmingen var perfekt, men när man tänker efter hur det ser ut i denna mansdominerande sfär, är det ganska lätt att sätta skrattet i halsen.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

är det månne KL vi talar om? glömmer aldrig en 5poängare han hade. sexismen frodades som aldrig förr.

/katti

2008-02-14 10:26  
Blogger Damon Rasti said...

Katti: Nej, det är inte KL. Men ditt inlägg är ju ett bevis för mitt påstående.

2008-02-14 10:39  
Anonymous Malin said...

Sedan är det ju trevligt att veta att sådana jurister sitter och dömer i våra domstolar.

Not.

2008-02-16 13:33  
Blogger Kanalisera said...

Åh. Tre ton civilkurage till alla juriststuderande så att de vågar säga ifrån och få en ändring i stället för att lära sig snacket som en del av utbildningen.

2008-02-16 17:12  
Anonymous Kantarella said...

Jag tror knappast att han faktiskt tycker att en sambo är detsamma som hushållerska, och därför ser jag inte anledningen till att bli upprörd. Det var ju bara ett skämt! Kanske inget särskilt genomtänkt sådant, men han fick ju er uppenbarligen att vakna till.

2008-02-17 16:24  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se