måndag, september 11, 2006

FI FAN!

Ser att Mats Olsson, Sveriges enda läsbara sportkrönikör, skriver här att han ska rösta på FI. Jag har den senaste tiden gått i liknande tankar. Jag tror inte att FI klarar spärren. Men en röst på FI är ändå en fet pungspark mot det patriarkala samhället och en markering mot media som i princip fryst ut hela feministvågen. Visserligen har vissa delar av FI gjort en hel del onödiga, och ibland rent skrämmande, uttalanden, och det har tyvärr tagit fokus från kärnfrågan.
Som jag ser det har FI gjort två fatala misstag. Till att börja med skedde lanseringen allt för tidigt. Man ska aldrig underskatta nyhetens behag, och ironsikt kan man anse att det hade gjort att de undsluppit den hårda granskning de genomgått. Troligen blev man för ivriga, då det självklart bubblade i alla led. Granskningen har dock lett till att en del extremister rensats ut, vilket självklart gynnar partiet på sikt.
Det andra misstaget var att man valde att lägga till en hel del onödiga frågor som egentligen inte har något med grundproblemet att göra. Detta antagligen för att framstå som ett parti med flera frågor. Jag kan inte ens andas FI utan att någon nämner hur idiotsikt det är att förnamn ska vara könsneutrala. Låt oss ordna lönefrågan, kvinnors ställning i samhället och mäns syn på kvinnor, innan vi låter Tiina få heta Tony.
Det mest skrämmande med utvecklingen är att vi har ett gäng killar som är uppväxta på internetporr, där det är helt naturligt att tjejen tar åtminstone tre killar på en gång och älskar analsex. Jag försökte påpeka detta för ungdomsministern i Frank på P3 för tre år sen, men det avfärdades så klart. Mer om detta i en annan post, det är alldeles för viktigt för att bli en fotnot.

3 Comments:

Anonymous Karin said...

Men att ha en könsneutral namnlag skulle vara att underlätta det oerhört för transpersoner, och till skillnad från lika lön för lika arbete (som är en enormt viktig fråga, förstås) så skulle det vara så väldigt lättordnat. Riksdagen stiftar lagar och kan direkt ändra i namnlagen, och så är problemet ur världen. Och vem drabbar en ändring av namnlagen egentligen?

2006-09-20 20:00  
Anonymous George said...

Hahahahahahahahahahahahahahahaha

Porrkungen själv har talat!

2006-10-05 22:07  
Blogger Damon Rasti said...

Karin: Fokus las på fel frågor. Istället för att få en seriös debatt blev det förlöjligande av småfrågorna. Jag har självklart inget emot en ändring av namnlagen.

George: Man måste ha varit på botten, för att verkligen, verkligen vilja till toppen.

2006-10-23 13:41  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se