fredag, oktober 20, 2006

Mejl till Tjuvlyssnat

Plats: I Antipiratbyråns korridorer

Från vanligtvis välunderrättad källa har jag under eftermiddagen fått veta att den 44:årige person som idag fälldes för fildelning av musik i Borås tingsrätt i själva verket står på Antipiratbyråns avlöningslista.På grund av att tidigare domar gått Antipiratbyrån och skivbranschen emot och i avsikt att söka få till stånd en fällande dom och ett prejudikat för framtiden har Antipiratbyrån låtit den här personen agera lockfågel. Han har mot ersättning och löfte om betalade böter låtit sig ertappas med fildelning, erkänt och avsiktligt presterat ett undermåligt försvar för att få till stånd en fällande dom.

Min källa hävdar att det finns indikationer som talar för att den fällande domen idag mot en 32-årig person i Norrköping för fildelning av film också har åstadkommits på samma sätt, och undersöker för närvarande detta närmare.
Antipiratbyråns och Ifpis jurist Henrik Pontén nekar på en direkt fråga till att så skulle vara fallet men först efter en lång stunds tystnad och efter att med nervöst tonfall ha ställt motfrågor om frågeställarens identitet och var denna informationen skulle härröra ifrån.

Från "M" (Namnet editerat av mig)


Fick detta på mejlen, undrar hur mycket sanning det ligger i det. Det ska väl tas med en näve (pinch? no punch!) salt. Onekligen intressant. Ska försöka ringa till Borås tingsrätt imorgon och begära ut ett exemplar av domen. Av förhandssnacket att döma, så har han ju byggt upp sitt försvar rent idiotiskt. Att man inte kan skylla på att man inte kände till lagen, s.k. rättsvillfarelse, känner ju varenda jurist till. Med tanke på hovrättens friande dom härom veckan, så krävs det ingen Silbersky för att bygga upp ett vattentätt försvar. Fortsättning följer...


Ps. Det har varit dålig med uppdatering på bloggen, men sen en väns syster gick bort, har livet känns rätt meningslöst. Förbättring inom kort.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se