söndag, november 05, 2006

Bloggannonsering

Den som sköter försäljningen för Tjuvlyssnats räkning är Generate, som är Bonniersägt och förutom Feber, även säljer för TV4 och Expressen. Vi har väl till en början hamnat i skymundan, men nu har det börjat lossna, och inom en kort framtid så slipper vi allt vad Google-ads och Tradedoubler heter. Och det har varit frusturerande att ibland vara beroende av antal klick. Vi har dock varit mer tursamma än andra bloggare och kunnat få ca 3 kr per klick, för en vanlig bloggare rör det sig om max 50 öre per klick. Nu säljs annonser på upp till flera månader mot stora företag och jag och Gloria kan jobba mer långsiktigt. Annonspriserna finns här. Vi har ökat i unika användare sen den prislistan gjordes. Just nu verkar dock siffran antalet exponeringar vara mer intressant, och då är det bra att beökarna klickar runt och blir exponerade. En bra riktsiffra ska tydligen vara 5, alltså har du 10.000 unika besökare i veckan ska den totala exponeringen vara 50.000, och vi ligger över 5, och med de kommande funktionerna på sidan, så lär väl den siffran öka.
En av de sista klickannonserna är Mötesplatsens, som genererat en CTR på upp till 1%. Det betyder alltså att 1% av alla besökare klickat på annonsen. Jag kan inte jämföra med andra bloggar, men jag har personligen aldrig hört talas om liknande siffror för en vanlig klick-annons.
Det betyder att den dagliga intäkten på den annonsen går upp på fyrsiffrigt under veckodagar, men självklart så dalar annonsen efter en tid.

Det är väl ändå symptomatiskt för årstiden och känslorna som virrar runt i luften. Vi är ensamma och behöver kärlek.
Bloggtoppen.se