måndag, november 06, 2006

Kommentarer

Vad är det för folk som kommenterar på bloggar? När jag började skriva den här posten för några dagar sen kom jag på tre generella sorter. Nu har jag kommit på några fler, ni får gärna fylla i:

1. Den som ogillar mediesnubbar och sitter och väntar dag in och dag ut på att få sätta bloggaren på plats, alternativt skriva spydigheter. Titta på Virtanens, Schulmans eller kommentarerna på Resumé.

2. Den som söker kontakt och svarar på allt bloggaren skriver, men oftast inte får svar, hittas hos bloggikoner som Sigge (innan han slutade) eller Isobelle.

3. Bittergubben. Skriver på generella bloggar och försöker få ut sitt kvinnohat till varje pris. Hittas även bland de opublicerade kommentarerna på Tjuvlyssnat.

4. Politiska motståndare. Håller i princip aldrig med bloggaren, men är ändå mest frekvent bland kommentarerna, alltid anonym så klart. Hittas på t.ex. Esbatis blogg.

5. Bittra exet. Sprider rykten om mer kända personer som de antingen fått nobben av, alternativt blivit dumpande av. Vanligt hos Tjejer på Stureplan, eller andra Stureplanbloggar.

6. Terrorkommentatorn. Skriver vadsomhelst, närsomhelst, hursomhelst, för att få lite uppmärksamhet och trafik till sin egen blogg. Mest på stora, alternativt likasinnade bloggar.

7. Osäkre kommentatorn. Har inga åsikter utan är där för att lära, och ställer massor med frågor. Vanligast på modebloggar, t.ex. Englas.

8. Rasisten. Skriver all möjlig dynga, eftersom det inte finns särskilt många stora blattebloggare att basha så sprider han sina åsikter och "fakta" på folkliga bloggar.

9. Kompiskommentatorn. Skriver interna grejer och i princip på alla poster. Helt meningslöst läsande för oss utifrån, men säkerligen uppskattat av bloggaren. Förekommer på alla småbloggar med få läsare (typ den här).


Jag har blivit tvungen att stänga av de öppna kommentarerna, för att få bort allt skit som skrivits på sistone, och jag tror att anonyma kommentarer i slutändan är den största påfrestningen för en bloggare. Man vil ha feedback, men får ofta hat och avundsjuka tillbaka. Tiden som borde gå åt att utveckla bloggen, upptas av annat irrelevant, som rensning och meningslösa diskussioner med ett spöke. Fram med ett bättre system för kommentarfunktionen, ska klura ut något så småningom.

1 Comments:

Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Det är ingen annan som vågat kommentera här. :-)

Troligen är alla rädda för att bli in-kategoriserade i någon av de mindre trevliga grupperna.

2006-11-15 09:38  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se