måndag, juni 26, 2006

I love you, ich liebe dich..Sladjan Osmanagic

Många listar de bästa fotbollskommentatorerna. Jag åtar mig att lista de sämsta. För det finns fler dåliga än bra. Om man säger så. Har man varit bortskämd med ESPN-sändningar är det väldigt svårt att nöja sig med Staffan Lindebojj. Men han klarar sig från topplistan i varje fall. De tre som har varit genomgående uslast (utan inbördes rankning):

Anna Pojhanen: Jag har hört folk kalla henne för "Kråkan". Om det anspelar på utseendet eller rösten, som iochförsig är helt outhärdlig, är av sekundär betydelse. Ett av VM.s mest pinsamma ögonblick har varit när hon ska ha specialstuderat spelare. Hon kläcker ur sig såna plattityder att t.o.m. Tråkerbäck framstår som fyndig. Lågvattenmärket var när hon skulle specialstudera Beckham; "..Och där springer han ner för att slå en hörna..och där petar han sig i näsan..vilket fotbollsspelare brukar göra..". Jag höll på att ramla av fåtöljen. Jag är inte blind, analysera spelarens prestation, inte förmedla det alla ser på bilden. Och så där har det varit hela tiden.

Robert Perlskog: Perlan har en bra röst, men aj vad det gör ont när han slänger ur sig floskler och kör plumpa skämt. Sen att ständigt ta fel på spelare (t.ex. den klassiska förväxlingen Henke/Ljungberg) gör det inte bättre. Han tillhör egentligen inte de allra sämsta men som ankare på TV4 följer ett stort ansvar. Kommentatorerna på TV4 håller ö.h.t. märkligt låg klass och vi som älskar Serie A är riktigt nervösa för vad som ska hända nu när TV4 har köpt rättigheterna för Inter, Juventus och Milans matcher.

Tomas Wernersson: Den okända griniga gamla gubben, fast han bara är 50+! Butter röst, helt utan blick för spelet. Höjdpunkten var inför VM när han skulle munhuggas med Benny Lennartsson som var T&T-spion för Sverige. Wernersson blev totalt sågad av Benny, och det visade ju sig att Benny hade rätt. Tillsammans med Lindebojj utgör de kanske den mest tröttsammas duo sedan Kanal 5 hade sina premiärsändningar av fotboll. Finns en person som är tråkigare i Fotbolls-Sverige och det är Lars-Tommy. Sparka! NU!

Alla hyllar Sladjan! Med all rätt! Men vi som bl.a. har följt FAN-TV på Svenska fans, visste ju redan i förväg att det skulle bli succé. Missa inte avsnittet med Tomas Nordahl, där han berättar som sin galna uppväxt med t.ex. Paolo Maldinis pappa, Cesare, som barnvakt. Dags att ge Sladjan en riktigt tung roll, istället för rolig juggekille på andra sidan huvudsoffan. Anställ! NU!

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du har helt rätt på precis alla punkter. Anna P:s specialstudier är patetiska usch, mår lite illa när jag tänker på det.

Sladjan är en stor anledning till att svt utklassat tv4 under detta vm.

/Jonas E

2006-06-27 11:51  
Anonymous Freja said...

Du är medveten om att "Lars-Tommy" kallades duon Lagerbäck OCH Söderberg. Att sparka Lars-Tommy är således omöjligt nu, eftersom Söderberg avgick för två år sedan...Dumt att plumpa i ett annars ganska fyndigt inlägg. För det andra så borde du verkligen korrekturläsa innan du lägger upp det på sidan, blir mindre läsvärt med stavfel. Annars är du duktig, men det visste du väl om...

2006-06-27 14:38  
Blogger Damon Rasti said...

Freja: Ja, självklart! Och det är just det jag menar, går inte att säga vem som är tråkigast i Sverige, Lars eller Tommy. Du blandar ihop med min förra post. Sen ska jag skärpa mig, med stavningen. Jag som är så noga annars! Tack för berömmet annars!

Jonas: Fick precis uppleva hennes Ronaldokommentarer, åh herregud!

2006-06-27 18:07  
Anonymous Anonym said...

Men vadå....hur kan du på något sätt tycka att Tommy Söderberg är tråkig!!?? Förklara dig, han är ju störtskön ju!

2006-07-10 20:09  
Blogger maddepladder said...

Kan inte heller annat än att hålla med! Man blev irriterad innan sändningen ens började när man visste att matchen skulle sändas på fyran för att NÅGON (ni-vet-vem) envisades med att säga fel på spelares namn, på vad som hände på planen (t.ex säger att domaren dömer till hörna när det egentligen blir frispark o.s.v.), snacka oväsentligt skit hela tiden (tjata om spelares tatueringar och fruar m.m.) och rabbla massa fakta under matchen när han inte hade nåt bättre att prata om tyckte han (vilken spelare som spelar för vilken klubb, vem som blev köpt för hur mycket m.m.). Dom flesta som är intresserade vet väl redan sånt, eller?

Ja och Svt:s sändningar ledde precis som du sa till vissa irritationsmoment dom med... Gärna tjejer i sportrutan men ta då nån som är rolig, glad och duktig! Det är väl ingen som vill kolla på en torrboll i rutan oavsett om det är en kvinna eller man? Inte jag iaf...

Kul blogg du har, jag återkommer troligen! =)

2006-07-12 08:52  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se