tisdag, oktober 16, 2007

DiNosaurier

Ser Dagens Nyheter någon sorts prestige i att framstå som stollar? Min oro för DN startades i och med deras bloggförakt. För bara 18 månader sen minns jag att man spottade på fenomenet. Snart gjorde man en pudel och applicerade Twingly, och bloggosfären la sig platt på rygg och toklänkade sajten.

Sen gick Barbro Hedvall ut och kallade bloggare för dagboksskrivare. Det är lika rättvist som att någon skulle kalla Barbro för en bitter tant. Det är väl det första man bör lära sig om bloggar. Det är INTE dagböcker. Eller tycker hon att Tjuvlyssnat eller Beta Alfa är en dagbok?

Nu går Bo Maderstrand ut och säger att han vill ha del av annonsintäkterna, samt bestämma reklaminnehållet på Facebook. Bosse, jag vill ha världsfred och en miljard på banken. Ingen av oss kommer att få som vi vill. Det är så här Internet funkar idag. Man lever på annonser, när man levererar gratistjänster. Och jag tycker att Facebook kan tjäna hur många miljarder som helst. Det förtjänar dem på en strålande idé, som dessutom är väl genomförd.

Så här har det sett ut på alla communities, det är bara att lära sig spelets regler. Om Bosse är missnöjd, tycker jag att han ska starta en egen community där intäkterna delas med medlemmarna och man kan göra egna annonsörsval. Inte omöjligt att det kan bli en succé. Tills dess går det alldeles utmärkt att avsluta sitt Facebook-konto.

Samtidigt finns det ambition hos tidningsjätten att göra nya saker när man t.ex. samarbetar med Feber och Stockholm Streetstyle. Men dessa ett steg fram, två steg bak gör att DN ständigt tappar trovärdighet. Lär er det nya, ifrågasätt gärna, men inte med von oben-attityd. Har man haft fel om en så stor sak som bloggar, så kanske lite mer ödmjukhet och eftertanke vore på sin plats.

2 Comments:

Anonymous Ego said...

Haha skönt ful bild!
DiNousarier indeed!!

2007-10-16 15:03  
Blogger Johan said...

Först raljeras det om att ha orealistiska förhoppningar. Tre paragrafer senare efterlyses en ödmjuk DN. Aningens inkonsekvent om du frågar mig...

2007-10-17 21:17  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se