måndag, februari 18, 2008

Nokia - Connecting wrong people?

Jag läste i DN imorse att mobilföretaget Nokia ska locka tjejer och killar 15-19 år med en gratiskonsert för att lansera en ny musikmobil. Jag föll ut i ett nervöst skratt - bland mina knappt vakna medresenärer på röda linjen - när jag såg den stora bilden och fick veta vem artisten var. AKON!

Samma 35-åriga snubbe som har gjort sig som ökänd för att dra upp unga flickor och torrjucka mot dem och "smacka deras asses"! I klippet nedan har han lockat upp en 15-årig tjej under premisserna att det är en tävling för att vinna en resa till Afrika. Sen börjar något väldigt bisarrt och sjukt. Kolla själva:Till hans försvar sades att det skulle ha varit 18-årsgräns på spelningen, men det där juckandet är ju närmast ett överfall. Videon blev en liten skandal och ledde till att mobiljätten Verizon drog in sitt kontrakt, och den pågående turnén med Gwen Stefani blev förstörd. Han har varit inblandad i fler liknande kontroverser.

Journalisten tar upp ämnet i artikeln, men konstaterar: "Det har Nokias marknadschef Patrik Söder inte hört talas om. - Den händelsen har jag nog missat, faktiskt, säger han."

Frågan är om Patrik har hört talas om när Akon avbröt en konsert i somras, då en liten kille slängde något föremål mot honom. Han bad publiken peka ut den skyldige fjortisen, lät de biffiga vakterna tvinga fram spolingen, varpå han lyfter upp honom och slänger ut honom i publikhavet:Akon ska åtalas för incidenten. Kanske har tiden i fängelset satt spår på den här artisten. För han ångrar i princip aldrig några av sina tilltag, även om han framförde en lam ursäkt efter den första mediastormen.

Så, nej Nokia! Akon må ha "gatukredd", men det är ingen artist jag tror att något företag i slutändan vill ha kopplat till sitt varumärke.

Nu håller vi tummarna för att Akon inte sken-våldtar eller misshandlar någon på torsdag!

Ps. Jag bör nog nämna att jag känner den duktige P-O på Soblue productions som tar hit artisten, och utgår från att han enbart har tänkt på det musikaliska. Men med sitt grymma kontaktnät hade han nog kunnat få hit vilken icke-kvinnoförnedrande R&B-artist som helst. Ett längre CNN-reportage om det första fallet finns f.ö. här

5 Comments:

Anonymous Elsa said...

Vilken skabbig kille..och puckad dessutom.. Men det fattade man väl nästan efter den där "You can put the blame on me"-låten.

Det är sorgligt att kommer vara (är?) en förebild för en massa småkillar.

2008-02-19 20:40  
Anonymous Sima said...

Nja, det där med att han inte ångrar sig kan vi ju inte säga säkert, han gjorde ju till och med en låt (Sorry, blame it on me) där han säger hur ledsen han är över allt han gjort och blablabla - vem vet om det är uppriktigt sagt eller inte? Men håller faktiskt med om att han går lååååångt över gränsen då och då. Skärpning, Akon!

2008-02-19 21:17  
Blogger Ellie said...

Fy fan! Läser kommentarerna på You Tube, de går nästan bara på henne. Att hon har fel kläder, att hon inte skulle vara där när hon bara va 15, att hon inte gjorde motstånd: "She was enjoying it, you could tell", "if u didnt like it then u would of been like gett off of me", "I mean look at the way this girl is dressed anyways. She sure as hell doesn't look 15", "Bitch shouldn't been there", och sedan "It was all part of the show".
Jag håller på att explodera av ilska!
Hon visste ju inte vad som skulle hända, och vem vågar säga emot en kändis framför en helt vild publik. Jag skulle också "varit med på det" och sedan gått därifrån och kännt mej utnyttjad till max. För detta var ett rent sexuellt utnyttjande.
Och den här idioten är en idol och förebild för många. Helt sjukt.

2008-02-19 21:54  
Anonymous Anonym said...

Fy fan, helt sjukt. Vidrig människa!

2008-02-20 11:01  
Blogger Damon Rasti said...

Elsa&Sima: Ja, hela låten kändes så töntig och oärlig!
Ellie: Ja, youtube-kommentarer kan få mig att vilja sätta eld på datorn. Det är patetiska kryp, och de ska helst bara ignoreras!

2008-02-22 13:20  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se