fredag, januari 25, 2008

Oh Bama...

Igår kväll uppträdde Barack Obama hos Letterman, och det är svårt att inte tycka om denna stiliga och förtroendeingivande man. Även om jag vet att Hillary tar hem det - det är i slutändan mindre kontroversiellt med en kvinna än en svart man som president i USA - kan jag inte låta bli att hålla på Obama. Tyvärr innebär det att varenda redneck skulle skynda sig till vallokalerna ifall Obama blev nominerad, så antagligen är det bäst för oss alla att Hillary tar hem det här.

Men jag fortsätter att gilla den svarta Kennedyn, som när han var med hos Letterman igår:

Att skämta om Oprah tyder på stor djärvhet, med tanke på all kontrovers som Oprahs stöd har inneburit. Det finns många som löjligt nog anklagar Oprah för att inte stödja kvinnan Hillary. Vad är då viktigast, kön eller hudfärg? I Sverige hade nog valet lutat mot det förra, men i USA där uppdelningen svarta och vita är så tydlig, anser nog många att svarta lidit mer än kvinnor. Men sen utgår nog Oprah från många fler aspekter än enbart detta. Obama är presidentmaterial rakt igenom.

PS. Obama utnämner republikanen Mitt Romney till "minister för snygghet", och inte "minister för god smak" som DN har fått för sig.

12 Comments:

Anonymous Anonym said...

va tråkigt att du inte svarade på frågan om hur det här med kommentarer fungerar.

2008-01-25 13:15  
Blogger Damon Rasti said...

Anonym: Missade din fråga. DEt är lite olika beroene på vilken sorts blogg man har. Vad man kan spåra är IP-numret, men då måste det krävas ett brott som ger fängelse på minst 6 månader för att teleoperatören ska lämna ut ditt namn. Så med dagens regler du kan nog trolla på ganska lugnt, tyvärr!

2008-01-25 15:32  
Anonymous Anonym said...

Det är välan sexism/rasism på allvar om man väljer kandidat beroende på kön/hudfärg.. Hela diskussionen är så off-topic..

2008-01-26 02:08  
Blogger olive said...

Jag tror tvärtemot. Jag tror att amerikaner hellre ser en kvinna som ledare än en svart man.. Tyvärr. Hur det än blir så kommer det ändå att bli ett ramaskri genom landet..

2008-01-26 15:36  
Blogger Damon Rasti said...

Olive: Det är ju precis det jag säger. De väljer hellre en kvinna än en svart man...

2008-01-26 16:05  
Anonymous Anonym said...

det tråkiga med det här valet är att det amerikanska folket egentligen inte har någon att rösta på. ingen av dessa kandidater representerar majoriteten i landet

2008-01-26 23:06  
Blogger Etterkajja said...

ditt citat "man anser att svarta har lidit mer än kvinnor" gör diskussionen sned. Om man säger så blir kviinor automatiskt vita och svarta automatiskt män. Oprah är ju både kvinna och svart och har alltså erfarenhet av att vara underpriviligierad från båda förtrycksstrukturerna. Förtrycken kan heller inte skiljas från varandra, utan slår olika pga kön, färg, klass, sexualitet etc. Intersektionalist, Javisst!

2008-01-27 12:04  
Anonymous Nster said...

Så vad tycker du om respektive kandidats politik då? Eller är kön, hudfärg och karisma viktigast?

Det var btw en karaktär med i Simpsons-avsnittet som kom idag löst baserad på dig Stephán.. jag menar Damon ;)

2008-01-28 14:00  
Blogger Damon Rasti said...

anonym: USA är ett väldigt splittrat land, särskilt efter Bush.
etterkaja: Inte alls! Just att Oprah både är svart och kvinna, gör det än mer påtagligt att svarta lidit mer. Sen har väl svarta kvinnor lidit extra kanske. Man ska egentligen inte jämföra lidande, men jag kan tänka mig att många tänker i de banorna.
nster: Bra fråga! Självklart är politiken det som betyder något, ska göra ett eget inlägg om det!
Kan du skicka en länk till denna karktär? Hänger inte med i Simpsons...

2008-01-28 22:03  
Anonymous anonymous said...

Jag tycker att det överhuvutaget känns rätt kasst att välja politik grundat på både kön och hudfärg. Kolla på Condoleeza Rice och Nyamko Sabuni, liksom...

2008-01-30 00:31  
Anonymous Amanda said...

Härligt att höra att du ser det som ett problem att man vill välja en kvinna. Och vad är det för rasistiskt inlägg om rednecks...

2008-02-11 14:26  
Blogger Damon Rasti said...

Amanda: "Ser jag det som ett problem att man vill välja kvinna?" Exakt var läser du detta? Jag säger att vita män antagligen känner sig mindre hotade av en vit kvinna än en svart man. Skärp till dig nu...

2008-02-11 16:19  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se