torsdag, mars 20, 2008

Gott nytt år! Och glad påsk!

Jahapp...År 1387! Det härliga medeltiden. Gott nytt! Ja, ni kommer väl ihåg att det persiska nyåret firas på vårdagsjämningen? Jag skrev mer om det förra året, läs här.

Och påsken känner ni ju kanske till lite mer. Men mycket glad påsk till alla andra. Fast varför skulle den vara glad om man ska sörja Jesus död? Nåja, ateister har väl mindre koll.

Underbart med ett par lediga dagar och god mat, jag ska försöka gå upp åtminstone tre kilo på fyra dar!

Du och jag ses på tisdag!

6 Comments:

Anonymous Martin said...

Tja, utan Jesu död hade det inte funnits några kristna. Judarna hade hållit sig till judendomen och vi här uppe hade väl haft asatro som statsreligion.
Jesu död (med medföljande uppståndelse) är det största glädjebudskapet i kristen tro, för det innebär att vi av nåd är friköpta från allt som ligger ivägen och hindrar en relation mellan oss och Gud.

Glad påsk på dig också! :)

2008-03-20 11:12  
Anonymous Veronica said...

Det låter vettigare att fira när dag och natt är lika långa. Varför kan inte vi också ändra till det? Ingen bryr sig ändå om påsken och det behövs inte mer högtider efter jul.

2008-03-20 16:51  
Anonymous Carina said...

Påsken är glad eftersom Jesus dog för våra synders skull. Och för att han sen återuppstod.

Veronica, varför tycker du då att julen behövs om du inte tycker att någon annan högtid behövs? Då tar vi bort midsommar också, eller? "Ingen bryr sig ändå om påsken"... Jag tror inte att världens kristna håller med dig där...

Glad påsk!

2008-03-20 19:22  
Anonymous Anonym said...

Veronica; vadå "ingen bryr sig ändå om påsken"?! För all del, ta ingen hänsyn till de aktiva kristna som faktiskt finns i vårt avlånga land... Var glad över att du får en lång helg i alla fall, oavsett orsak till detta! :)

2008-03-20 21:10  
Anonymous Påskharen said...

Veronica: "Ingen bryr sig ändå om påsken" säger du. Snacka om överdriven generalisering. Fortfarande finns det utövande kristna som firar denna högtid. Lägg därtill alla icke-troende som firar påsk med en god middag med lammstek eller lax i sällskap med familjen. Till skillnad från julen som av många upplevs som hetsig och fylld med prestationsångest är påsken en högtid som för många verkligen erbjuder kvalitetstid med familjen. Mest av allt vill jag dock framhärda alla barn som dekorerar påskägg, klär ut sig till påskkärringar och ser fram emot lite påskgodis och påsklov. Menar du på fullaste allvar att dessa inte bryr sig om påsken?

2008-03-21 13:07  
Anonymous sara said...

Sale no mobarak!

2008-03-25 13:43  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se