torsdag, mars 13, 2008

Man is the biggest threat to mankind

Förra veckan gick jag med i en Facebook-grupp som heter "400 personer hejar på ett slumpvist utvalt knattelag i en match". Konceptet var enkelt och fyndigt: Man skulle ta en slumpvis utvald knattematch i fotboll, samla ihop 400 personer och bege sig dit för att hålla på ena laget.

Det kunde bli riktigt komiskt då det vanligtvis är främst några få misslyckade föräldrar som står och gormar vid sidan av plan på dessa matcher. En märklig och mäktig syn att se en massa okända männniskor välla in och heja. Snart växte gruppen och var över 1000 personer stor.

Någon tyckte att det var taskigt mot det andra laget - det kan nog sätta rejäla spår hos ett par åttaåringar - om alla dessa människor dök upp från ingenstans och höll på det ena laget.

Så den personen skapade en motgrupp som skulle hålla på det andra laget. redan här började jag ana oråd.

Den första gruppen växte på och snart började folk prata om att de skulle ta med sig bengaler. Någon skrev om hur jävla kul det skulle vara att supa till på någon krog innan matchen. Ett fåtal blev förbannade och bad folk att skärpa sig, det handlade om små kids som skulle spela. Då började någon snacka om att slåss mot supportrarna av den nybildade gruppen och hela cirkusen var i full gång.

Det som började med en rolig och udda idé, har nu blivit en tävling i att vara tuffast på nätet. Det snackas om att det blir match i helgen, men gruppen är så stor att polisen säkerligen kommer vara på plats innan grupperna anländer och det här kommer att kosta skattebetalarna en massa jävla cash!

Ibland vill man låta trogdolyten i en ta fram AK5:an och utplåna 60% av jordens befolkning, för att få en fräsch nystart. Men så sansar man sig och inser idiotin i resonemanget.

För hur jag ska jag kunna få fram tillräckligt med kulor?

4 Comments:

Anonymous navid said...

http://flashmobgbg.blogspot.com/

2008-03-13 11:39  
Blogger Damon Rasti said...

Navid: Mm, vi har en egen grupp här i Stockholm där vi är över 1000 pers. Det blir en grej på medis snart, där alla ska lyssna på en utvald podcast i hörlurarna och dansa. http://www.facebook.com/group.php?gid=2341698640

2008-03-13 16:14  
Anonymous Alma said...

Herregud, så sjukt! Monsterföräldrarna får sällskap av huliganer?

Man hoppas ju på att det är ett dåligt skämt

2008-03-13 20:56  
Blogger Mårthen said...

Vi var ganska oroliga, faktiskt. Men det blev skitlyckat. Till och med motståndarlagets föräldrar tyckte att det var kul att vi var där, var många, och lät mycket.

2008-03-31 15:06  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se