måndag, maj 28, 2007

Bästa sättet att fuskåka, som tidningen missade

Jag skrev ju om hur vi borde sluta dalta med plankare härom veckan, och i kommentarerna var det en läsare som skrev något "smart". Man kan ju skicka efter en biljett med ett SMS ifall man ser kontrollanter. Bara du är förbi spärren så är det att alltid ha ett förskrivet SMS med rätt bokstäver sparat och ser du kontrollanter så skickar du iväg SMS.et, och inväntar biljetten och visar upp. Visst kommer de kanske bråka om varför det är från en minut sen, men det är väl bara att dröja lite med att ta upp telefonen, så är det klart. Detta missar SVD i sin artikel idag. Så enkelt och genialt. Varför kom inte jag på detta? Fast artikeln handlar ju om bussar och så kanske det inte är lika lätt att ta sig in, men på nyare telefoner finns det sätt att manipulera SMS och jag skulle kunna ha SMS för olika tidpunkter färdigsparade när jag går på bussen och det finns inte en chans att busschaffisen börjar ringa och dubbelkolla kontrollnumret. Kommer det sedan kontrollanter så är det bara att skicka iväg ett riktigt SMS. Svårare än så var det inte.

Så där har ni det igen. Det kommer alltid att finnas sätt att fucka systemet. Det enda sättet är att hindra folk att hoppa över spärrarna. Den som har varit i Paris vet hur bökigt det kan vara att ta sig in på stationen. Jag vill att folk ska betala för sig. Frågan är om vi vill bygga barriärer för att stoppa plankare?

11 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bygg en Berlinmur. Då blir väl lyckan bland anti-plankningsfascisterna total.

2007-05-28 14:35  
Anonymous Anonym said...

eller skicka vidare ett SMS till alla kompisar.

2007-05-28 18:07  
Blogger murdock490 said...

Jaha!
jag kommer aldrig betala en biljett och har inte gjort det på 2år varför?
jo för jag måste tåla alla jävlar som ringer med sin jävla mobil och får ta strålningen som blir väldigt väldigt kraftig i fordon som rör sig(ju fortare desto mer strålning)och den rör sig bakåt i tåget så dom som sitter längre bak får mest strålning och fastän jag sitter längst fram är det nån gris som ringer och jag får gå av och vänta på nästa tåg.(idag väntade jag på 3tåg)fy fan aldrig att jag betalar för att få sjukdomar idioter...

2007-05-28 20:21  
Anonymous Anonym said...

Murdock490
Sprider sina bästa kommentarer på flera bloggar i hopp att någan skall hålla med

2007-05-28 22:58  
Anonymous Anonym said...

Den ide att man beställer en biljett med ett SMS ifall man ser kontrollanter funkar inte. Kontrollanter kan se att du har inte bestält biljett i förhand och du har problem. Det är samma sak om du skickar biljett till din vän. Kan du berättä bättre metod att blanka?

2007-05-29 12:16  
Blogger Damon Rasti said...

Anonym: Jag vet ett bättre sätt, men tror inte att jag ska yppmana till brott i min blogg.

2007-05-29 20:22  
Anonymous Anonym said...

murdock490: Åk inte tunnelbana alls, i så fall. Du får inte mindre strålning på dig för att du låter bli att betala. Jag är partickelallergiker, vilket innebär att jag blir allergisk mot alla djur som går av och på lite varstans i tåget. Jag betalar ändå. Vissa smällar får man ta, jag misstänker att min allergi är kraftigare än din strålningsfobi, deal with it!

2007-06-04 17:11  
Anonymous Anonym said...

Najs murdock!!!! Du är en riktig fysiker! Tåget åker säkert med ljushastighet som gör att de framme slipper strålningen.

2007-10-07 21:35  
Anonymous Anonym said...

Klart man ska planka!
Du ska inte stödja statens monopol på kollektivtrafiken.

2007-12-13 17:38  
Anonymous Anonym said...

självklart får jag inte mindre strålning för att jag inte betalar men det var inte det jag snackade om.
jag betalar helt enkelt ingenting för att nån ska bestråla mig.
Dessutom så har jag aldrig sagt att det inte finns nån strålning framme i tåget men mindre än längre bak.

2007-12-20 02:02  
Anonymous Anonym said...

Är det ingen här som förstår att när många inte betalar sin biljett kommer linjen att på sikt läggas ner.
Finns inget företag som är intresserade av att driva en linje som inte har några passagerare.
Det är inte hur många som är på bussen som räknas, det är antalet betalande som räknas.

2010-06-27 20:34  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se