torsdag, februari 28, 2008

Sätt hatet bakom galler

Jag googlar runt på de olika svenska nyhetssajterna men hittar inget om detta.

LA-times skriver idag att i januari månad satt mer än 1% av USA:s vuxna befolkning i fängelse.
Eller 2,319,258 personer. Det är 25% av Sveriges invånare!!

"While one in 30 men between the ages of 20 and 34 is behind bars, for black males in that age group the figure is one in nine"

Jag är tvungen att gå tillbaka och läsa igen. 1 av 9 svarta män i åldern 20-34 sitter i fängelse!

11 fucking procent!

Vilket grovt misslyckande för en nation. Och jag märker det under hela valrörelsen, hur splittrad landet är. Det är hela tiden blacks hit och hispanics dit. Denna ständiga uppdelning gör mig illamående. Att se huden före individen.

Det är därför jag och många med mig var så förbannade på Gringo och deras uppdelning mellan oss. En människoras, ett folk. Resten är skitsnack.

Vi måste bryta segregationen. Uppmana folk att lära sig svenska och komma ut i samhället, och tvinga arbetsgivare att bortse från etnisk härkomst. Piska och morötter. Jag tror inte på att bara ge. Då utnyttjas systemet.

Vi ska formas ihop till en vacker svartvit kloss och alla som kommer i vägen ska smälta av hettan och kärleken.

Det här inlägget tog en härlig flummig vändning!

5 Comments:

Blogger Peter Svensson said...

det är ju sant som du säger, men ändå så måste det komma en vilja från folket att ändra sig. Att högt uppsatta män ska styra och ställa kommer inte göra någon skillnad om inte folket har en egen vilja att ändra på sig.
Vore kul att höra en version hur man ska ändra på detta.

2008-02-29 13:30  
Blogger It's complicated said...

Jag läste en liten, liten notis om detta i lokaltidningen hemma. Lite intressant att det inte uppmärksammas mer, i den aktuella notisen förklarades det bara med att man i USA har strängare lagar/straff. Jaha? Det är ändå helt åt helvete.

2008-03-01 15:19  
Anonymous Anonym said...

Jag antar att du redan känner till sidan, men annars kan du studera världens förfall och vinster på sidan www.poodwaddle.com/worldclock.swf

Ha en bra dag.

2008-03-03 13:12  
Blogger Damon Rasti said...

Peter: Ja, jag har skrivit förslag på åtgärder tidigare här i bloggen, men jag kanske får samla ihop till ett superlångt inlägg.
It's complicated: Hmm, kan vara intressant att jämföra antal dömda per tusen invånare?
Anonym: Ja, jag bloggade om den för ca en månad sen! Tack ändå.

2008-03-03 17:13  
Anonymous Anonym said...

åh så bra att du tar upp det här. det är så löjligt som alla daltar med usa och det blir alltid hyschpysch när man får fram negativa saker. ta det här med att i en världens mest populäraste "demokratier" har inte alla rätt att rösta och långt ifrån alla har råd med vård, x antal personer avrättas, abortfrågan etc. ett sånt land ska vi se som förebild i sverige fast usa egentligen ligger ljusår ifrån oss.

2008-03-04 00:29  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se