tisdag, april 08, 2008

Ett nytt uppdrag!

Jag blev kontaktad av en stiftelse som ska driva en tävling, tillsammans med ett par storföretag, i syfte att hjälpa kids ute i förorten som är arbetslösa att starta och driva egna företag, och tjäna cash. Fem vinnare kommer att få vara i inkubatorer i ett halvår och få hjälp med alla delar.

Edit

Jag återkommer med en rapport senare. En viktig fråga är hur man får tjejer med invandrarbakgrund att intressera sig för entreprenörskap och företagande. Det är ett riktigt intressant ämne som vi kan diskutera i timmar, men det får bli senare!

6 Comments:

Blogger wille said...

Låter som en spännande grej Damon! Har tyvärr inte så mycket förslag just när det gäller tjejer men annars tycker jag ju projekt som Zlatan Academy nere i Rosengård är en schysst grej men den är ju givetvis lite svår att förverkliga om man inte har en snubbe som Zlatan med på noterna.

Ser fram emot att höra/se vad ni kommer fram till!

2008-04-08 15:58  
Anonymous Who said...

Akta dig bara så de inte luktar illa pga rökning. Det vore ju bara för jävligt!

2008-04-08 21:11  
Blogger Damon Rasti said...

Wille: Sant. Det måste finnas massvis människor med grymma idéer bortom sport som inte tagit chansen än.
who: Ja, vi kastar de ut från fönstret direkt om det kommer fram att de röker...

2008-04-08 22:07  
Anonymous karen said...

Jag tror inte att tjejer skulle intressera sig mindre för entreprenörskap, bara man kombinerar det med att göra något man brinner för och är intresserad av. :-)

2008-04-09 12:04  
Blogger Damon Rasti said...

Karen: Men det är så det ser ut idag. Det är många fler killar än tjejer som startar företag, vi måste ta reda på varför och hur vi fixar det.

2008-04-09 15:35  
Anonymous karen said...

Det är konstigt.. tror att tjejer kanske har sämre självförtroende än killar när det gäller sånt. Samt att killar ofta får mer uppmuntran av samhället, även om många gör sitt bästa för att stötta tjejerna, finns det andra som gör tvärtom..

2008-04-09 23:49  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se