fredag, april 04, 2008

Helgtipset: Käka på Nhu's - Stans bästa thai

Jag har velat skriva om den här restaurangen hur länge som helst, men har väntat med tanke på att DN gav dem fina recensioner på ett tidigt stadium, vilket ledde till att de blev överbokade, och folk ilsknade till på att maten tog lång tid. Nu har man ordnat detta genom att bygga om och förstärka i personalen och thaimaten är den bästa i stan.

Det är bäst, för att det smakar mest. Finns det något ynkligare än restauranger som kompromissar på styrkan och smaken på maten, för att det ska "passa svenska munnar"? Och svenska munnar -vad det nu ska vara - är nog rätt vana vid lite sting, med tanke på att Thailand är det nya Mallis. Men visst finns det "snällare" rätter också!

Förrätten papayasallad, med en rejäl uns chili är en favorit, och till huvudrätt kan - vid sidan om alla olika kycklingrätter - fisken i sötsur rekommenderas. Jag äter inte efterrätt särskilt ofta på asiatiska ställen, men kokosglassen är att föredra, om man har plats efter de stora portionerna.

Priserna är mycket bra och att ägarinnan är supergullig, ger rekommendationer, ser till att man trivs och slår sig ned vid en även en lördagkväl bidrar rejält till upplevelsen.

Du hittar Nhus vid Hornstull (vart annars?) på Hornsgatan 147. Jag måste tjata på dem att skaffa en hemsida, men om ni är sugna ring och boka bord, för det är populärt. 08-668 23 62

Blev värsta reklamen nu, men det är ägarinnan, personalen och maten värda! Och ni som läser har ett nytt ställe att prova på!

4 Comments:

Blogger droger said...

"Starkt är ingen smak"

2008-04-04 16:12  
Blogger Damon Rasti said...

Men nu skrev jag: "styrkan och smaken på maten" och då menar jag på att de inte är rädda att ösdlsa på med t.ex. koriander och annat som inte är starkt men ger maten styrka. Så nu tar du ditt ass från fel sida om söder och besöker Nhu's, ok??

2008-04-04 16:58  
Anonymous Anonym said...

tack för tips, tycker också att thaiställena är väldigt fega här. Och jag gillar inte svennestället koh pangan, det var bra på 90-talet typ =) /Karin

2008-04-04 17:25  
Anonymous Anonym said...

vi har hemsida den där nhusthai.se
hälsningar personalen

2008-05-09 14:20  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se