onsdag, januari 31, 2007

I love you too, Marcus Birro

Det här är det roligaste inlägget på bra länge. Att omnämnas av ”konstnären” Marcus Birro med titeln ”Fuck you, Damon Rasti” gör att jag känner mig ytterst hedrad. En ”skitnödig proggtyp” fick mig att brista ut i skratt, och ”…kvinnohunsade pojkar som du är genast där och trycker dit mig innan jag kommit till punkt” ledde till en spontan back-flip på vardagsrumsgolvet.

Buu-fuckin-huu, kompis. Har du extrema åsikter, så får du stå ut med att folk har åsikter tillbaka. Den bloggen är annars ett fint litet forum för män som är trötta på livet, och tjejer som utan att ha läst min text, avgudar Birros varje inlägg.

Och om jag är fienden så mer än gärna. Jag vill vara fienden. Jag vill att ni känner min vrede när jag bekämpar er med alla medel. Ingen tjänar på att ha feministiska åsikter. Ingen har tutat i mig dessa åsikter. Alla kvinnor som känner mig ser mig antagligen som ganska manlig och macho. Jag tränar boxning, och skriker mig hes till fotbollen. Men jag vill ha tillbaka epiteten manlig, och inte längre behöva ses som en toffel för att jag tror på jämställdhet på alla plan.

Ta det här som den ”man” du är, och smutskasta allt du hittar om mig. När såren har läkts och du ser på detta positivt, så skriver du ett brev till mig där du tackar, för att du vände den ilska jag orsakat, till kreativt skrivande och tänkande. Jag kan mycket väl erkänna att jag tog en billig poäng i jämförelsen med brorsan. Men det skrev jag direkt efteråt också. Och syftet var att påvisa den billiga poäng det de facto är att skriva ovidkommande skit om feminister på ett fotbollsforum.

Det här är f.ö. tredje gången på en vecka som jag hamnar i konflikt med grabbar. Ordet bloggkrig kan ligga nära till hands men just nu är det lite för mycket testosteron, även för mig. Nu blir det lugnt ett tag framöver då arbetet med omdesignen av Tjuvlyssnat håller på för fullt, samtidigt som jag ligger hemma sjuk och däckad. Jag studerar även företagsekonomi parallelt den här terminen, vilket inte gör saken bättre. Nästa attack på den här bloggen ser ut att drabba Microsoft. Det är ett ganska enkelt och billigt mål att kasta sten på.

Ps. Jag har 38.5 grader feber just nu, så eventuella stavfel får ses som… charmiga!

13 Comments:

Blogger Tobias Struck said...

Marcus Birro är ingen författare. Peter Birro är en dålig författare. Båda är romantiker=oförlösta som människor, hjärntvättade av pietistisk kultur fast de tror att de kämpar mot strömmen. De bärs fram av SVT-socialist-kärringar som Carin Mannheimer och pubertetsoffer.

Ingen av dem är snygg. Båda luktar gammal svett. Men det finns de som säger att Marcus kan busvissla. Båda gillar August Strindberg och myten om den lidande estet-bohemen, en vilde med orden som slagträ, en 1890-talstyp, en dandy med svart rock och hög hatt i kulturens och etablissemangets och de oförstående kvinnornas motvind.

De har mycket gråt inom sig, fördriver dagarna med att spegla sig, grubbla och runka. På kvällarna dricker de öl alternativt försöker sluta dricka öl samt skriver pubertala diktstrofer på toalettpapper.

Men jag har egentligen bara en enda sak att säga till dessa bröder:
Jag vill inte ha!

2007-02-01 00:07  
Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

2007-02-01 10:01  
Blogger Tobias Struck said...

Anonym. Jag är säker på att Marcus Birro uppskattar duellerandet med ord lika mycket som vi. Det som han skrev om Damon på sin blogg var ett tydligt exempel på samma slags frosseri, som jag ägnar mig åt på internet. Du tar det på onormalt stort allvar. Mitt råd till dig är att du skall tänka på något annat ett tag. Seriöst.

Även om jag kan vara provokativ, så är jag mån om att inte peka ut människor som brottslingar eller hota dem. Jag skulle heller aldrig drömma om att lämna ut en motståndares adress.

Kom igen, om du vill bekämpa mig, så gör det med argument och träffande formuleringar. Det kan bli roligt. Jag lovar dig att jag skulle tycka det var OK om Marcus Birro skrev liknande plumpa saker om mig. Jag har inte dragit in någon anhörig till honom förutom hans kände bror. Även om du inte ser det på det sättet, så spelar jag rättvist.

2007-02-01 13:28  
Blogger Damon Rasti said...

Anonym: Det är så jävla fegt att anonymt skriva ut någons adress! Kommentaren borttagen!

2007-02-01 14:24  
Blogger Tobias Struck said...

Damon. Tack, kompis.

2007-02-01 14:41  
Anonymous Mia said...

Tobias - Hahahahahaha!

Jag skrattar alltså med dig, inte åt dig.

Att ta saker på onormalt stort allvar verkar vara den stora flugan just nu på nätetn.

2007-02-01 22:54  
Blogger Daniel said...

"Bekämpar med alla medel"... Genom att starta bloggkrig mot en författare. Ja, jag säger då det. Stark insats. Fortsätt kämpa, broder.

2007-02-01 23:08  
Blogger Tobias Struck said...

Daniel. Menar du att Birro är en författare? Där tror jag faktiskt att du har missuppfattat något. Han är ett klockrent fall av författarwannabe.

Varför skulle vi förresten inte vilja ordkriga mot en författare? Hela den svenska kulturmaffian behöver bekrigas med ord och indragna bidrag om konsten skall ha någon mening igen. Jag menar det. Struck är på ett uppdrag. Nu skall ni få, SAP:s köpta konstnärselit. Ljummet propagandistiska dagdrivare och navelskådare! Övergödda medelmåttor! Statshoror! Systemkramare!

Kent Larsson ställer förresten ut på Partille konsthall. Modellen har spelat en allt större roll i hans konst: Han lånar hennes ögon och hon blir därför oavsiktligt medskapande. Var det svårt att förstå? De knullar.

2007-02-01 23:56  
Blogger Galatea said...

Av rent Birroavsmakliga skäl då tycker jag det här inlägget är fantastiskt underhållande.

Nattens höjdpunkt.
Eller veckans.

2007-02-02 01:08  
Anonymous Alita said...

nu när man läst din blogg och så...så tar jag bort tjuvlyssnat från favoriter.

2007-02-04 18:53  
Blogger Damon Rasti said...

Alita: Tråkigt att du inte är smartare nog än att hålla de två sakerna isär, vad har Gloria gjort för fel? Men kör hårt!

2007-02-04 19:04  
Anonymous kany8472@student.su.se said...

Hej! Surfade in på denna blogg av en slump... och fick lite hopp om mänskligheten. Birro och alldeles för många män är helt ute och cyklar. Och nånstans är det tjejerna som får lida för det. Det är ganska lätt att vägra vara feminist och vägra se sexismen och hur dåligt många tjejer mår, men faktum kvartstår ju. Det här inlägget blir lite förvirrat för jag är lite övertrött men jag ville bara göra tummen upp, typ :)

2007-02-06 17:34  
Anonymous Daniel said...

Måste säga att jag skrattade gott åt påståendet att du skulle vara en ständigt överslätande fegis. Jag menar, allvarligt?

För övrigt var hans manifest inte värt fem öre. =)

2007-02-07 10:18  

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home

Bloggtoppen.se