torsdag, juni 29, 2006

Grönt är skönt!

Vi blev intervjuade för ett tag sen av Elinore Lindén Strand för Stockholms fria. En trevlig tidning, och en ännu trevligare reporter. Jag hoppas hon breakar snart, dock skulle det troligen innebära en förvandling, som inte skulle göra henne lika trevlig, det brukar bli så. Beträffande bilden, så finns det inget att säga till mitt försvar, det är det enda kort som finns på mig och Gloria. Vi måste verkligen ta ett par snygga kort. Artikeln är riktigt skönt skriven. Att jag skulle gilla grönt dementerar jag dock starkt.

Tjuvlyssnat gossip

Det har hänt massor kring tjuvlyssnat idag. Jag är sjukt glad.Vi är dels på gång med ny logga och design, dels så...Fan, jag kan inte berätta det än. Men jag lovar att bloggens läsare ska bli först att få reda på den stora bomben! Jag blir alldeles febrig bara jag tänker på det. Dessutom har vi diskuterat lite kring innehållet. Röstningssystemet på bidragen har lett till någon sorts hysteri, vilket leder till att man värderar en tjuvlyssning i antalet upptummar. Det var inte det som var meningen från början. Jag skiter egentligen i vad majoriteten tycker, den bästa tjuvlyssningen är i mitt tycke inte alltid de roliga. Det är de mer finurliga eller djupa. Så vi ska se till att vi får in lite större bredd på tjuvlyssningarna framöver, även om det kommer innebära massa nertummar. Tjuvlyssnat ska inte enbart vara en humorsajt, det ska vara en samhällsspegling och en djupdykning i en helt främmande människas vardag. Vad de dumroliga tjuvlyssningar gör i princip är en feelgood-känsla för läsaren som bekräftar att det finns de som är dummare och/eller har större problem. Men visst det ena behöver inte utesluta det andra. Jag skrattar minst lika mycket som alla andra (vet inte om det innebär att nyssnämnda teori även kan appliceras på mig), men jag menar bara att innehållet bör och skall breddas. Även om det innebär att sajten blir mindre populär.

måndag, juni 26, 2006

I love you, ich liebe dich..Sladjan Osmanagic

Många listar de bästa fotbollskommentatorerna. Jag åtar mig att lista de sämsta. För det finns fler dåliga än bra. Om man säger så. Har man varit bortskämd med ESPN-sändningar är det väldigt svårt att nöja sig med Staffan Lindebojj. Men han klarar sig från topplistan i varje fall. De tre som har varit genomgående uslast (utan inbördes rankning):

Anna Pojhanen: Jag har hört folk kalla henne för "Kråkan". Om det anspelar på utseendet eller rösten, som iochförsig är helt outhärdlig, är av sekundär betydelse. Ett av VM.s mest pinsamma ögonblick har varit när hon ska ha specialstuderat spelare. Hon kläcker ur sig såna plattityder att t.o.m. Tråkerbäck framstår som fyndig. Lågvattenmärket var när hon skulle specialstudera Beckham; "..Och där springer han ner för att slå en hörna..och där petar han sig i näsan..vilket fotbollsspelare brukar göra..". Jag höll på att ramla av fåtöljen. Jag är inte blind, analysera spelarens prestation, inte förmedla det alla ser på bilden. Och så där har det varit hela tiden.

Robert Perlskog: Perlan har en bra röst, men aj vad det gör ont när han slänger ur sig floskler och kör plumpa skämt. Sen att ständigt ta fel på spelare (t.ex. den klassiska förväxlingen Henke/Ljungberg) gör det inte bättre. Han tillhör egentligen inte de allra sämsta men som ankare på TV4 följer ett stort ansvar. Kommentatorerna på TV4 håller ö.h.t. märkligt låg klass och vi som älskar Serie A är riktigt nervösa för vad som ska hända nu när TV4 har köpt rättigheterna för Inter, Juventus och Milans matcher.

Tomas Wernersson: Den okända griniga gamla gubben, fast han bara är 50+! Butter röst, helt utan blick för spelet. Höjdpunkten var inför VM när han skulle munhuggas med Benny Lennartsson som var T&T-spion för Sverige. Wernersson blev totalt sågad av Benny, och det visade ju sig att Benny hade rätt. Tillsammans med Lindebojj utgör de kanske den mest tröttsammas duo sedan Kanal 5 hade sina premiärsändningar av fotboll. Finns en person som är tråkigare i Fotbolls-Sverige och det är Lars-Tommy. Sparka! NU!

Alla hyllar Sladjan! Med all rätt! Men vi som bl.a. har följt FAN-TV på Svenska fans, visste ju redan i förväg att det skulle bli succé. Missa inte avsnittet med Tomas Nordahl, där han berättar som sin galna uppväxt med t.ex. Paolo Maldinis pappa, Cesare, som barnvakt. Dags att ge Sladjan en riktigt tung roll, istället för rolig juggekille på andra sidan huvudsoffan. Anställ! NU!

Självmål

Fotbollen upptar sjukt mycket tid. Dels gör den att jag knappt sommarjobbar och dels leder den till att annat hamnar längst ner på prioriteringslistan. Ska vi prata lite fotboll? Rakt på sak da!
Lagerbäck måste få sparken. Nu! Inte enbart för resultatet, för nio gånger av tio ska Sverige åka ut mot ett Tyskland som spelar på hemmaplan. Utan självklart för det fega coachandet, och alla otaliga floskler som levereras i efterhand. Men Sverige är Sverige och jag älskar Sverige för det. Men ibland gör det jävligt ont att vi ska vara så jävla försiktiga och svala och låta killen sitta kontrakttiden ut. Det är på så många punkter som den Lagerbäckska planen spricker. Det är laguttagningarna, byten under match, taktiken, ledarrollen, och den totala fegheten. Alltid det säkra före det osäkra. ALLTID! Glöm inte att Sverige på 15 mästerskapsmatcher endast har tagit tre (3!) segrar under Lagerbäck. Det är en usel siffra. Och inte lär den förbättras om Tråkerbäck ska få sitta kvar.

onsdag, juni 14, 2006

Tre nyanser av cred

Tjuvlyssnat är av någon outgrundlig anledning väldigt populär bland mediemänniskor. Så när någon frågar mig om tjuvlyssnat så försöker jag ge dem någon sorts indikation på hur het sajten är. Eftersom det mest är tjejer som läser sajten så har jag gjort en härlig stereotyp mall. Till alla shoppingtjejer nämner jag att Frida Boisen har kallat oss för Sveriges bästa underhållning. Till de småcreddiga, jag kallar dem Riche-tjejerna, upplyser jag om att Isobel har oss som en av sina älsklingar. När alla broar är brända, och man måste ta fram storsläggan, så tar jag fram den litterära bomben och namedroppar Eva Ström, lyriker och dramarecensent på Sydsvenskan, som skrivit följande "..Dessutom är dialogerna verkligt bra återgivna, bra rytm, fin tajming, bra tempo, en dramatiker kunde bli grön av avund". Att så få ord kan fylla mig med galet mycket glöd är svårfattat. Men är man credsucker så är man. Jag har läst något av Evas alster tidigare, men nu känner jag mig tvungen att fördjupa mig i hennes verk. Återstår att se vad ovan nämnda personer tycker om boken.

Edit: Med Riche-brudar menar jag tjejer på 25-nånting som är mediacreddiga, diggar Isobel och hänger på Riche en onsdagkväll. Sen vet jag inte om det ordet allmänt betyder något annat. Inget negativt för min del med andra ord.

tisdag, juni 13, 2006

Sommarjobb del II

Vår sommarjobbare har hört av sig, och hans idé är inte helt galen. Låt mig dela med mig av mejlet till dig;

"hej.jag hade tänkt mig något annorlunda som tex att åka runt på tunnelbanan och lyssna på alla intressanta personer och sedan skriva ner de å skicka till er. jag är väl väldigt bra på att lyssna på andra eftersom jag åker tunnelbana ofta och när jag har tråkigt brukar jag lyssna på vad andra har att säga och det kan vara väldigt intressant saker.tack på förhand / X"

Grejen är väl bara att det inte finns några pengar inom bloggvärlden. Än! Jag gillar Overheards annonspriser. 4500 $ för en månad. Ett par såna annonser, lite småannonser, vissa inlägg är sponsrade. De drar in en 40.000 $ i månaden har jag räknat ut. Ganska bra på två personer. Särskilt som sommarjobb. Dessutom har de tidigare nämnda Entourage som första annons. Undrar om Scrubs vill annonsera på Tjuvlyssnat. Inflatable high-five som The Todd skulle sagt.

söndag, juni 11, 2006

För många alternativ

Det blir omöjligt att ta igen alla serier som man ligger efter på, nu när värmen konkurrerar med fotbollen. Samtidigt kommer bloggande och tjuvlyssnande långt ner på listan. Dessutom smäller det nåt sjukt i natt. Showtime! Entourage´s back baby! Aquaman ska ha premiär och jag har längtat tills Ari Gold (Jeremy Piven) ska vara så där Emmy-fantastisk som den drygaste agenten någonsin. Och dessutom har han världens bästa replik när man har hamnat i ett hetsigt läge med sina machokompisar. "Let´s hug it out bitch"! Samtidigt som man räcker ut en olivkvist så trycker man ner motparten. Härlig retorik! Dessutom är Vinnie Chase (Adrian Grenier) kanske världens snyggaste TV-skådis. Fast någon Johnny Depp blir han aldrig.

tisdag, juni 06, 2006

Dr Cox-dagen

Idag är det helgdag. Jag firar två år. För det är på dagen två år sen det heliga hände. Jag var på något nationaldagsfirande på caféet. Stod på uteserveringen och pratade med någon partytjej som pladdrade massa ointressant. Helt plötsligt ser jag John C. McGinley gå förbi. För de som inte känner till honom är han alltså Dr Cox i serien Scrubs. Under de senaste åren har serien fått mig skratta, nästan-kissa-på-sig-skratta och t.o.m. gråta (avsnittet när Dr Cox svåger dör) . Så för en Scrubs-nörd är det en stor grej att få träffa den oslagbart elaka (men ändå goda) Dr Cox.

Tillbaka till storyn; Jag visste inte om det var gratisdrinkarna som spelade mig ett spratt, men jag var tvungen att dubbelkolla. Jag avbröt pladdertjejen: - Vet du vem Dr Cox i serien Scrubs är? - Jaa, svarade hon (pluspäng för henne). -Han gick precis förbi oss! -Eh, va?! replikera hon med en ganska söt min. KOM, sa jag och tog tag i hennes hand och började gå bort mot baren.

Och där stod han. I brun mockajacka, jag-skiter-i-allt-skäggstubb och helt ensam.
-Dr Cox skrek jag, och redan här hade jag (gratisdrinkarna) gjort bort mig, för vilken skådis vill bli tilltalad som en av sina rollfigurer? Han gav mig det där härliga leendet, som ändå antydde "Oh shit, inte ens i Sverige kan jag bli av med de här jävla Scrubs-dårarna". -What are you doin in Sweden?! Han kollade in pladdertjejen (som nu hade ögon stora som kebabtallrikarna på Folkets). -I´m lookin for a new wife! Vi började skratta alla tre. -Tell me if you see her! Sen så pratade vi lite allmänt, och jag ville så gärna be honom kalla mig för för "newbie" eller "Britney" men det kändes som att det kanske inte var läge för det, där och då. Och nu hade jag startat det oundvikliga; folk i baren började fatta vem det var, och snart var han översvämmad av tjejer som ville få en pratstund. Och vad gör killen då? Han går bort mot uteserveringen och sätter sig enasm i ett litet hörn vilket tvingar tjejerna komma fram till honom en i taget. Vet inte om det var medveten strategi. Kändes som om han bara ville chilla i Stockholm. Det fanns så mycket jag ville säga, men ändå inte. Fast jag skulle hellre ha sagt att jag diggade honom i Plutonen, det hade låtit mer proffsigt. Men det var värt det, att få skrika Dr Cox, för i en nanosekund var jag J.D. och han den fadersfigur jag aldrig haft.

Så därför firar jag Dr Cox-dagen idag, med ett par Scrubs-avsnitt från senaste säsongen (som ryckt upp sig rejält). Vill man krydda till det kan man ringa upp sina kompisar och tala om hur värdelösa de är. Men avsluta med att man älskar dem.

Det här lär vara enda gången jag skriver om en kändis. Du vet ju vad jag tycker om kändisskvaller. Så vida jag inte träffar Borat. High five!

måndag, juni 05, 2006

Bakläxa

Blev whooped av min partner in crime, Gloria. Hon tycker att jag avslöjar för mycket om tjuvlyssnat. Så ett klargörande. Tjuvlyssnat kommer INTE att säljas. Däremot kommer vi förhoppningsvis samarbeta med två sköna grabbar, vars sajter har varit frekvent besökta av mig de senaste fem åren. Kemin mellan oss stämmer bra och de är bra, hederliga killar. Mer besked här på bloggen så snart det finns något konkret. För dig innebär det bara att du slipper den fula designen jag har gjort. Alltid något.

Forza Nerazzurri

För er som gillar fotboll så finns mina fantastiska alster på Svenska fans. Den som inte orkar leta kan läsa denna, men då måste man läsa uppföljningen. Ett annat tips är min djupanalys. Missa inte heller en äldre krönika, Slitz-teorin. Jag kommer skriva mer om Inter senare, nu dags för häärliga kårfullmäktige.

Dåligt med jobb och en dum framtid

Vissa ifrågasätter om tjuvlyssningarna är äkta. "Ingen kan väl säga nåt SÅNT". Jag brukar säga åt dessa personer att de ska sluta uggla hemma och bli lite mer sociala. Jag kan inte garantera att folk inte skickar in fejkade bidrag, men vi gör allt för att stoppa det. Ge dig ut och lyssna. Om inte i skvallersyfte, så för att pejla läget i samhället. Man blir förbluffad av det man hör. Vi fördömer dumma amerikaner, men visst fan finns det en del dumma svenskar. Och det blir inte bättre med åren. Det enda folk till slut bryr sig om är pengar, mode och kändisar. Sen kan man tycka vad man vill om det. Jag tror att tjuvlyssnat bara blir större med åren. Vi går mot ett dummare samhälle, om man säger så. Jag försöker pusha för lite smalare tjuvlyssningar, där folk t.o.m. kan säga smarta, fyndiga saker. Hjälp mig med det någon!

Sen måste du bara läsa mejlet jag fick häromdan. Jag skrattade tills tårkanalerna fylldes, även om det var lite taskigt. Rå humor är den bästa. Lyssna på det här; En 15-årig kille vill söka sommarjobb hos oss på tjuvlyssnat. Här är hans mejl;
"Hej. jag är en kille på 15 år som tycker er sida verkar väldigt intressant och rolig. ni har ingen möjlighet att erbjuda sommarjobb som tjuvlyssnare? eller får ni bara in från vissa personer? Tack"

Jag har svarat honom nu; "Hej! Tack för ditt mejl! Vad exakt hade du tänkt att göra, och vad har du som gör dig extra passande för jobbet? Mvh, Damon"

Snälla, säg att det är någon som skojar..

söndag, juni 04, 2006

Min själ till salu

Det finns ett nytt företag som är intresserade av att köpa tjuvlyssnat. Vi har haft mejlkontakt, men de är seriösa. Dock skulle det innebära att de köper upp hela paktetet. De vill väl åt trafiken. Alla vill åt trafiken. Särskilt den kvinnliga. Att döma av kommentarerna på sidan är nog 3 av 4 tjejer. Sen vet jag inte om tjejer är mer benägna att kommentera. Men jag tror inte det. Jag är dock skeptisk. Vad vill de göra med min bebis?! Dessutom är det för kul för att sluta. Det här måste sovas på. Tills dess bjuder jag på nörd-versionen av tjuvlyssnat. Det är roliga chattar som folk har lagt upp. Kolla även in bubblare, denna är min favvo.

White trash

Det händer inte ofta, praise the lord, men var på två studentfester torsdag/fredag. Först på juristernas och sen på lärarhögskolan. Vad är det med dessa fester som drar till sig all white trash som någonsin satt sin fot på en högskola. Jag såg så mycket tribals och tumringar att jag till slut var tvungen att gå ut och ta en mental paus. Sluta ögonen och åka till my happy place. Där tidningen Moore bränns på tidningsbålar. Så mycket för tryckfriheten.

fredag, juni 02, 2006

Eskilstunakuriren

Idag finns det ett reportage om oss i Eskilstunakuriren. Kanske inte känns så glammigt när man varit med i större tidningar. Men redaktionen verkar som så många andra redaktioner vara helt galna i oss, och all publicitet är vi tacksamma för. Märkligt ändå att ingen av gratistidningarna har kontaktat oss för ett reportage. Speciellt med tanke på att t.ex. Frida Boisen på City skriver så här om oss. Men jag antar att det kommer lagom tills boken blir klar.

Tjuvlyssnat

Satt höromdagen i ett möte med ett annat nätföretag angående samarbete för tjuvlyssnat. Jag och Gloria har knapppast gjort det här för pengar, men om det finns chans att dryga ut CSN.s fantastiska 6.900 kr so why not. Vi var skeptiska i början, men killarna vi träffade var jävligt sköna, och inte några finslipade kostymer. Vi behöver hjälp med annonsörer och ett nytt utseende (som du kanske har märkt så är inte mina HTML-kunskaper helt fantastiska). I gengäld erbjuder vi en väldigt populär blogg, med väldigt hög andel tjejer som besökare. Jag har börjat inse att tjuvlyssnat är lite av en kusin till skvallertidningar. Och jag som hatar skvallertidningar. En stor majoritet av folk som kommenterar och länkar till oss från sina bloggar är tjejer 16-30. Vilket borde vara en perfekt målgrupp för eventuella annonsörer. Fast vi kommer vara restriktiva med vilka som får annonsera hos oss. Vi vill inte att tjuvlyssnat ska förlora sin själ. Och Pro-bono annonsen kommer alltid finnas kvar.

Jag älskar tanken att vi får massor av människor att skratta. Ibland är det faktiskt sjukt kul . Inlägget om Björne har jag skrattat åt tills jag bokstavligen ramlat av köksstolen. Sen är folks kommentarer ibland minst lika roliga. Folk är galna.

Efter mötet snackade vi lite med Virtanen som befann sig på samma ställe. Han var faktiskt bland de första att länka till oss i sin blogg.

Popaganda

Den andra viktiga frågan ska vara Popaganda. Så som det ser ut nu så har festivalen delvis misskötts. Förra året gick festivalen back 350.000 och det har i årets marknadsföring inte riktigt framkommit att det är kåren som står bakom festivalen. Beräknat på förra årets siffror betalade varje student ca 10 kr för festivalen, medan alla utifrån gick gratis. Det är lite galet. Nu gjorde det dåliga vädret sitt, men någon sorts nollbudget måste ändå kunna skapas. Många i huset vill sparka Popaganda rakt ut i gyttjepölen som står kvar efter Popaganda just nu. Vissa vill ha någon sorts Majölfestival, medan vissa vill skippa festivalen helt. Jag är all for Popaganda.

MEN. Och det är som du precis läste ett stort men. Festivalen måste förbättras. Jag försökte snacka med killarna innan festivalen, men det blev mest att vi (läs jag) ville dela ut ett par knytnävar. Men efteråt har jag snackat med Eric (en av killarna bakom) och jag tror definitivt att vi kan fixa det till nästa år. Jag vill undersöka möjligheten att flytta Popaganda till månadsskiftet augusti/september av tre anledningar. För det första är vädret alltid bättre då än i maj, det krävs det ingen galen tysk professor i Aftonbladet för att förstå. För det andra så har många studenter sluttentor vid den tidpunkten vilket gör att många tvingas välja studierna.
Dessutom skulle det bli en perfeket kick-off för alla studenter och perfekt sätt för alla andra att avsluta sommaren. Är det någon som tänkt på det här tidigare, eller är jag bara helt fantastisk?

Till sist måste musikutbudet breddas kraftigt. Jag älskar indiepop lika mycket som vilken välintegrerad blatte som helst. Men det finns de som vill ha annat. Att erbjuda "Up Hygh" som ett av få alternativ känns inte schysst mot alla 25.000 studenter.

Kåren

Att sitta med i kåren är en fars. I början satt jag med högeralliansen och allt var frid och fröjd. Långa förhandlingar, som jag ofta gick ifrån, då allting skulle ältas i oändlighet. Men jag fick igenom mina krav, och mina tre stolta mandat gjorde att jag kunde komma och gå lite som jag ville. En dag innan valfullmäktige bröt Juridicum, Envoys och Data- och systemvetenskaparna förhandlingarna och gick över till vänstern. Fullständigt kaos för alla, förutom för Damons lista. Everybody loves Damon. Så jag lutade mig tillbaka och tittade på cirkusen, och nu när stridsröken har lagt sig så är jag med på andra sidan och får igenom mina punkter där också. Förutom mina kärnfrågor som rört basala behov, ska jag i år ha två hjärtefrågor. Den första är ätstörningar bland tjejer (kanske även killar?) som pluggar högpresterande ämnen. Det är ett dolt problem, som jag blivit medveten om senaste året. Det är, till skillnad från vad några tror, inte en billig feministpoäng, utan jag har helt ärligt mått riktigt dåligt när jag insett att många som jag känner verkar lida av någon form av ätstörning. Och om jag mår dåligt bara av att se det, hur dåligt mår inte personerna i fråga?Jag kan bara i min årskurs räkna upp minst tio tjejer som skulle behöva akut hjälp. Då skulle jag vilja veta hur det ligger till totalt sett på hela universitetet. Mitt förslag är att vi går ut och synliggör problemet, visar att det är okej, och tipsar om sätt att söka hjälp.

Blir en väldigt lång post, jag tar en konstpaus innan jag skriver hjärtefråga två.
Bloggtoppen.se